dinsdag 15 april 2014

Tacopaj

In het jongerencafeetje waar ik in Zweden zo ongeveer elke dag te vinden was, serveerden ze voor het minuscule bedrag van 10 kronen (iets meer dan een euro) een heerlijke tacopaj. Een tacopaj (of tacopie, als je de Nederlands/Engelse benaming wilt gebruiken) is eigenlijk een soort taco-day-after recept. Alle ingrediënten kun je namelijk ook gebruiken om taco's mee te maken en alle restjes die je dan overhebt, kun je in de pie doen. Op de blog van Carmen, die in Zweden woont, zag ik een recept voor een tacopaj voorbijkomen. Aangezien ik een paar weken geleden een springvorm had gekocht bij de Lidl, leek mij dit de perfecte gelegenheid om het recept en de springvorm eens uit te proberen!


Het recept heb ik van de blog van Carmen, maar met een paar kleine aanpassingen.

Ingrediënten
Voor de bodem:
- 180 gram bloem
- 1/2 theelepel zout
- 75 gram boter
- 50 ml water
Voor de vulling:
- 500 gram gehakt
- 1 paprika
- 1 zakje tacokruiden
- 200 ml water
- 1 blikje maïs
Voor de topping:
- 3 tomaten
- 200 ml crème fraîche
- 4 eetlepels mayonaise
- 150 gram geraspte kaas

Eventueel kun je nog meer dingen aan de vulling of topping toevoegen zoals avocado, ui, knoflook, courgette, wat je maar wilt!

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe de bloem, zout en de boter (die je eerst op kamertemperatuur laat komen) in een kom en mix dit door elkaar. Dit gaat het best met een mixer met deeghaken.
3. Voeg het water toe (dit kun je ook al eerder doen als je merkt dat het niet echt een deeg wordt).
4. Verdeel het deeg over de springvorm, vergeet niet een klein randje op te zetten! Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zet hem voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Vulling
5. Voor de vulling moet je de oven voorverwarmen op 200 graden.
6. Snij de paprika in kleine stukjes en bak die samen met het gehakt tot het gehakt rul is.
7. Voeg de tacokruiden toe en laat deze even meebakken.
8. Voeg het water toe en laat dit lekker pruttelen tot bijna al het water is opgenomen.
9. Doe de vulling in de deegbodem.

Topping
10. Snijdt de tomaten in schijfjes en verdeel deze over het gehaktprutje.
11. Mix de crème fraîche, mayonaise en de kaas in een schaaltje goed door elkaar en verdeel dit over de tomaten.
12. Zet de pie nog zo'n 20 minuten in de oven en smullen maar!


Je kunt de tacopie serveren met bijvoorbeeld wat sla en tortillachips!

Had jij wel eens van tacopie gehoord?

4 opmerkingen:

  1. Hoi, ik heb je genomineerd voor de Liebster Award!
    Kijk hier voor meer informatie: http://angelavrosmalen.blogspot.nl/2014/04/liebster-award.html#more
    Liefs,
    Angela

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten(dot)nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er lekker uit! Ik kende het niet maar het lijkt mij wel lekker en ook lekker hoe je het geserveerd hebt.

    Liefs, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk dat je de tacopaj gemaakt heb, echt super! :) Wat vond je ervan?

    BeantwoordenVerwijderen