woensdag 2 mei 2012

Fout


Ik hou van fout. Niet fout als in een antwoord op een geschiedenistoets die je volledig uit je duim hebt geschreven (alhoewel ik daar ook op z’n tijd wel van houdt), fout als in slecht. Slechte films, foute muziek, foute, vooral oude kleding. I love it! Soms vind ik fout zelfs mooi. Ik heb mijn PWS over Woodstock gedaan en werd helemaal hysterisch over hoe die hippies erbij liepen. In een lekker oud schoffie met allemaal bloemetjes en wijde pijpen.

En soms vind ik fout gewoon leuk om lekker te lachen. Eén van de allereerste keren dat ik keihard moest lachen om iets super fouts, was bij de film Jaws. Oh, wat is die film geweldig! Of eigenlijk zijn die films geweldig, want did you know dat er drie films van zijn? Ik vind het zo machtig mooi om iemand dood te zien gaan die in de bek van een piepschuimhaai ligt. En die haai kijkt je dan ook nog aan met z’n kraaloogjes. Nou, je kan me oprapen!

Jaws is echt serieus één van mijn favoriete films. Naast Jaws zijn er nog een heleboel (foute) andere dierenhorror films. Ik noem Squirm, Piranha, The Birds en ga zo maar door. Ik vind dan persoonlijk wel dat ze uit de jaren 60 of 70 moeten komen. Ik bedoel, Sharktopus en Giant Shark vs. Mega Octopus zijn leuke films, maar ik heb het idee dat ze het er een beetje om doen…

Ook foute, oude en slechte muziek vind ik prachtig om zo nu en dan even naar te luisteren. Ik heb jullie al verteld dat ik vroeger een huge Kinderen voor Kinderen fan was en als er iets is wat fout is, is het dat wel. “Op een onbewoond eeeiiland.” Nou, dan lig ik al stuk. En dan ook nog die allerschatigste dansjes erbij!

Ik kan ook helemaal losgaan op jaren 90 muziek, want jemig, wat is dat fout! Britney Spears, Aqua, Atomic Kitten. En dan ook die leuke clipjes met naveltruitjes erbij. Hoewel ik trouwens de kleding en de films uit de jaren 60 fout en af en toe slecht vind, wil ik dit niet zeggen van de muziek. Want in de jaren 60 werd de beste muziek ooit gemaakt! The Beatles, Rolling Stones, Jimi Hendrix, Melanie Safka. Allemaal muziek die ik (en volgens mij vele anderen) nog steeds luisteren.

Volgens mij houdt iedereen diep in zijn hart wel een beetje van fout. Sterker nog, de trend in fashionwereld, colorblocking, is stiekem ook heel fout. Ik heb niet veel verstand van mode, maar dat vond ik wel een leuke trend! Of is deze trend alweer uit en dus nog fouter dus juist weer goed? Inception…

2 opmerkingen: