zaterdag 28 april 2012

Hondenpoep


In de stad waar ik woon, Leeuwarden, hebben we een slogan. Ja, een ware slogan. De slogan luidt: “Kijk! Dit is ’t mooie van Leeuwarden.” Bij alles wat mooi is staat deze slogan en eerlijk gezegd, soms staat hij ook goed. Ik heb bijvoorbeeld een shirt waar opstaat: “Kijk! Ik ben ’t mooie van Leeuwarden!”

Maar. Als je nu denkt dat álles in Leeuwarden mooi is, dan heb je het goed mis! De slogan “Kijk! Dit is ’t lelijkste van Leeuwarden” zou je op een heleboel plekken ook toe kunnen passen. De trein naar Sneek bijvoorbeeld (kind of inside joke). En dat is nog niet eens het lelijkste plekje waar ík het over wil hebben.

Het allerlelijkste, vieste, smerigste en misselijkmakendste plekje in Leeuwarden, zit bij mij in de wijk. Sterker nog, een straat verder op. Nog sterker, ik fiets er elke dag langs. En elke dag word ik er mee geconfronteerd. Want ja, wat is dat lelijk, vies, smerig en misselijkmakend. De hondenpoepprullenbak.

Ja mensen, de hondenpoepprullenbak. Ik zal jullie foto's besparen, want echt, het is ranzig. Hondenpoepprullenbakken zijn sowieso al erg smerig, maar als ze goed gebouwd zijn, moet de geur niet verder dan een meter omtrek reiken zou je zeggen. En de inhoud van die hondenpoepprullenbak zou in de hondenpoepprullenbak moeten blijven en niet ernaast. Dat is dus bij deze hondenpoepprullenbak niet het geval.

Ik vermijd de hondenpoepprullenbak expres. Hij staat aan de ene kant van de weg en als ik er langs moet, loop ik altijd aan de andere kant van de weg. En als ik er naar kijk, zie ik dat de stoep naast die hondenpoepprullenbak helemaal bruin is. Het lijkt net een soort roest, maar heb jij ooit een stoep zien roesten? Nee, ik ook niet.

Ik vermoed dus dat het poep is. Hondenpoep wel te verstaan. Voor geen goud zou ik daar overheen willen lopen en ik maak geen grapje! Het lijkt echt of die poep gewoon vanuit die hondenpoepprullenbak er zo uitgestroomd is. Getsiederrie.

Het allervieste, smerigste en misselijkmakendste, was toen het had gesneeuwd. Over de poeplaag, lag een laagje sneeuw en het leek net of die poep zich helemaal in die sneeuw had gewurmd. Getsiederrie bah. Juk juk juk.

Het liefst zou ik zien dat die prullenbak voorgoed verdwijnt. Het maakt me dan niet uit dat er een drolletje meer op de stoep ligt, want geloof me, geen enkele hondendrol is viezer dan deze waterval aan hondenpoep. Eén geluk, hij staat vlak naast een put, waar alle stront naartoe stroomt. Dus de straat blijft verder lekker schoon. Bah, moet er niet aan denken….

6 opmerkingen:

 1. Hahaa geniaal artikel! Ik vind het ook echt goor als mensen hun hond ergens laten poepen en het dan niet opruimen, maar zo'n prullenbak is ook niet bepaald lekker ofzo.

  Als je zegt: Juk juk juk, hahaha dan moet ik aan mijn lerares denken die zo van de achternaam heet!

  Je schrijfstijl is erg leuk!
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk geschreven! ik heb ook nog nooit een stoep zien roesten ;) Ik heb zelf een hond maar gelukkig is er een uitlaatgebied dicht in de buurt waardoor ik eigenlijk nooit de poep hoef op te ruimen :)

  Liefs,
  Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, heel leuk geschreven! Ik heb net een winactie online gezet waar jee een beauty pakket ter waarde van 30,97 kan winnen! http://maximesieta.wordpress.com/2012/04/29/webshoptip-time4beauty/#more-954

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen