dinsdag 17 april 2012

Nostalgie


Voor mij was het de laatste dagen de dagen van de nostalgie. Want oh, wat heb ik een nostalgie beleefd. Ik hou er ook zo van. Dingen opzoeken, of toevallig vinden, die je vroeger altijd deed of keek. En dan allemaal filmpjes of plaatjes daarvan opzoeken en denken: ‘ojaaa! En toen dit en dit en dit.’

Gisterochtend had ik zo’n moment. Eigenlijk moest ik nog even leren voor mijn één na laatste toets van de toetsweek, maar je kent het, geen zin. Ik ben eigenlijk al jaren op zoek naar die ene film die ik vroeger altijd keek. Over muisjes die een vriendin moesten redden omdat ze vergiftigd was. Ik heb er nooit echt actief naar gezocht, maar toen ik die zekere maandagmorgen op een site belandde waar allemaal oude films op stonden, begon het te kriebelen.

Ik moest en zou die film vinden. Ik wist alleen dat het over muisjes ging en er een oude muis in zat die telkens zei: “Je mond staat open.” Verder was het allemaal blanco, maar wat heb ik vroeger van die film genoten! Ik begon bij google, daar typte ik hoopvol in: movies with mice. Ik dacht dat ik het niet zou vinden, maar er bleek een top 10 te zijn van beste films mét muizen erin. Alsnog verwachtte ik niet dat hij er bij stond (als hij populair was geweest, had ik hem vast al eerder gevonden), maar ik dacht, misschien hebben mensen in de comments nog suggesties.

Ik heb vrijwel alle 77 comments doorgelezen tot ik vond waar ik naar aan het zoeken was. Want ja, ik vond hem! Alle suggesties die mensen hadden gedaan heb ik opgezocht en na 77 keer was het raak! Ik had hem gevonden. Een film genaamd ‘Once Upon A Forest’. Meteen ging ik op zoek naar de trailer en ik voelde me weer helemaal kind. Ik herkende alles wat ik zag, al was het wel wat anders dan in mijn herinnering. Er was maar één muis, het meisje was een stinkdier en er zat ook een gospelkoor in.

Na nog wat zoeken, kwam ik de Nederlandse titel tegen. ‘Annabel en de Race Tegen de Klok.’ Klinkt spannend, of niet? Op bol.com kan je een dvd bestellen en dat ben ik van plan om te doen. Gewoon, om die oude kindertijd weer te beleven!

Mijn andere nostalgie momentje was dit weekend. Ik was druk aan het leren en ineens had ik zin om Rollercoaster Tycoon te spelen. Een spel dat ik vroeger dag in dat uit speelde. Wel in periodes, maar ik speelde het graag! Ik heb mezelf nog proberen te dwingen om verder te gaan met leren, maar de drang was te groot. Ik downloadde Rollercoaster Tycoon. Weet je nog dat je vroeger spelletjes had, waarbij je de cd-rom niet altijd hoefde te gebruiken? Vroeger vonden we het handig omdat je dan niet steeds moest zoeken naar de cd-rom, nu is het handig omdat het makkelijk overal te downloaden is!

En ja, ik heb me prima vermaakt met Rollercoaster Tycoon. Ik had wat opstart problemen (ik stond €1.000 in de min met een lening van €10.000), maar het ging steeds beter. Heerlijk weer achtbanen maken, ervoor zorgen dat zoveel mensen in je park komen en af en toe, heel sadistisch, iemand laten verdrinken.

Wat een nostalgie hè? Ik ben weer helemaal tevreden gesteld. Vooral de film die ik terugvond. Want ik heb vroeger echt meegeleefd met Annabel. Dat was de tijd dat we video’s gebruikten en je heel ver moest spoelen om het begin te vinden. Heerlijk. Die goede oude tijd.

Als extraatje nog even de trailer van Once Upon a Forest.


4 opmerkingen: