zaterdag 14 april 2012

Douche

Het is alweer even geleden, maar met Pasen gingen wij (met wij bedoel ik familie + vriendje) gezellig een weekendje weg. Het was machtig prachtig allemaal, leuk huisje (zeg maar gerust huis, want het was aardig groot), heerlijk binnenzwembad én onbeperkt gratis flipperen op een flipperkast. Maar, elk voordeel heb s’n nadeel zullen we maar zeggen, want ik kwam mijn grootste ergernis daar tegen.

Ja, veel zullen het een luxeprobleem noemen, maar ik vind het echt vervelend. Waar heb ik het over? Douchegordijnen. Brr. Ik krijg al de kriebels als ik er aan denk. Bij aankomst in het vakantiehuisje, dacht ik eerst eens even lekker te douchen. Ik zag hem meteen al. Een groen, plastic douchegordijn. Ik heb het toch maar een kans gegeven, maar nee hoor, het ging meteen mis. Ik werd aangevallen door het douchegordijn. Hij kwam steeds naar me toe en als ik hem weg probeerde te duwen, sloeg hij drie keer zo hard terug. Waarom die douchegordijnen naar je toe komen als je douchet? Geen idee, vast iets wetenschappelijks…

Maar dat was nog niet alles. Terwijl ik in gevecht was met het groene douchegordijn, stond ik voor nog een probleem. De kraan. Wij hebben thuis zo’n mooie, handige kraan. Aan de ene kant kun je de temperatuur regelen en aan de andere kant hoe hard of zacht hij moet. Maar in het vakantiehuis hadden ze aan de ene kant een warme kant en de andere kant een koude. Misschien komt het omdat wij thuis altijd zo’n handige kraan hebben gehad, maar ik kan niet met die koud/warm dingen omgaan. Ten eerste krijg ik niet de juiste temperatuur. Als je denkt dat het een beetje koud is, draai je de warme knop een tikkeltje verder, zeker niet meer dan twee millimeter, en de douche wordt ineens superheet.

Als ik dan toch de juiste temperatuur heb gevonden, komt het volgende probleem. De straal is niet hard genoeg. Meestal vind ik de juiste temperatuur met een straaltje van een paar drupjes waar je niet lekker mee kunt douchen. Ik probeer altijd de magic trick door tegelijk aan de warm en koud knop te draaien, maar tevergeefs. Het werkt niet. Wat een frustratie. En dan ook nog dat vervelende, groene douchegordijn.

Gelukkig kon ik na vier daagjes weer heerlijk in mijn eigen douche douchen mét douchedeuren en simpele kraan. De temperatuur precies hoe ik hem wil en geen douchegordijnen die me aanvallen. Toch zal ik waarschijnlijk nog vaak oog in oog komen te staan met douchegordijnen en/of vervelende kranen. Daarom vraag ik jullie of jullie misschien tips hebben? Ervaren douchegordijnen of mensen die goede relaties hebben met vervelende kranen, meldt u!

2 opmerkingen:

 1. Hahaha ik heb met rondreizen in China en Schotland genoeg meegemaakt! In China was er een badkamer van glas, grenzend aan het bed gedeelte. Dit kon je afsluiten met een echt Engels gordijn, en zwaar dat 'ie was! Nou dat natuurlijk gedaan want ik had nog meer mensen op de kamer. Als je denkt dat plastic je aanvalt, wacht maar op een oud, zwaar gordijn!
  In Schotland zaten we in een oud en vies hotel voor een nachtje. De badkamer was ongeveer zo groot als twee gemiddelde wc's bij elkaar, de douche had de oppervlakte van EEN wc, super klein dus! Je kon je niet omdraaien verder. Eerst gingen de deurtjes niet open, en toen ze open gingen wilden ze niet meer terug. Nou eindelijk in de douche, kraan aangezet van te voren, want dat duurt altijd even, blijft hij koud! Na een tijdje klooien werd hij een beetje warm, maar gelijk KOKEND HEET! Er was GEEN tussenweg, ijskoud of kokend heet.
  Ik heb die avond maar niet gedouched, heb een handdoek onder de kokend hete kraan gedaan en me daar maar mee gewassen xD


  ________________________________________________
  http://www.papierenvlinders.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je schrijft echt heel erg leuk ! :D
  xx

  BeantwoordenVerwijderen