dinsdag 1 juli 2014

Films van de maand... Juni!

Deze maand roep ik uit tot de maand van de Nederlands film, want ik heb extreem veel Nederlandse films gekeken. Ik weet dat er een heleboel mensen zijn die echt een haat hebben aan Nederlandse films, maar ik kan ze zeker waarderen! Hier gaan we dan!

Loft 
Ontzettend spannende film, waarbij je tot aan het einde niet weet wat er nou gebeurt en wie het nou heeft gedaan. Dat begon op een gegeven moment wel een beetje op mijn zenuwen te werken, want dan dacht je dat het hele gebeuren was opgelost, bleek het toch niet te kloppen. Verder vond ik het heel leuk om Jeroen van Koningsbrugge in een iets serieuzere rol te zien! En mag ik Hadewych Minis ook even extra in de schijnwerpers zetten? Ik vind haar zo'n geweldige vrouw!

Jackie
Een prachtige film over twee zussen die hun biologische moeder hebben gevonden. Een avontuur dat echt boven Nederlandse proporties stijgt. Deze film hield me echt tot het einde vast! In deze film zit echt een geweldige balans tussen humor en het serieuze aspect van de film. Daarnaast is het echt geweldig om Carice samen te zien spelen met haar zus!

Alles is Familie
Deze film kwam uit toen ik in Zweden zat, dus ik had nog niet de kans gehad om hem te zien. Aangezien ik Alles is Liefde echt een geweldige film vond, moest ik deze ook maar eens zien! Een goede film, dat zeker, maar hij weegt bij lange na niet op tegen Alles is Liefde. Ik mis in deze film een beetje de diepere, achterliggende gedachte die ik bij Alles is Liefde kreeg. Deze film heeft gewoon een leuk, beetje ingewikkeld verhaal en that's it.

Lang & Gelukkig
Mijn humor en smaak qua films is op zijn zachts uitgedrukt apart te noemen. Lang & Gelukkig is echt één van mijn favoriete Nederlandse films en weet precies mijn humor te vinden! Ik hou er echt van hoe Nederlandse (kinder)films er in slagen om ontzettend platte, volwassen humor door te laten schemeren! Ik weet dat het klinkt alsof iedere Nederlandse acteur mijn favoriete acteur is, maar Arjan Ederveen staat toch wel (met zo ongeveer vijf andere acteurs) op de eerste plaats! Fantastisch deze film!

Slumdog Millionaire
Ik heb welgeteld één niet Nederlandse film gekeken deze maand! Ik had deze film al eens eerder gezien, maar de tweede keer dat ik hem zag, vond ik hem eigenlijk nog mooier. Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar en alhoewel het einde niet heel verrassend is, zit je tot het einde op het puntje van je stoel! Echt een aanrader!

Shrek
En of course, zoals ongeveer elke maand, moest ik ook weer even een nostalgische film kijken! Ik weet nog wel dat ik Shrek zo'n ontzettend grappige film vond toen hij uit kwam in de bioscoop! Echter was ik wel wat verbaasd, want Prins Charming en de Gelaarsde Kat zitten helemaal niet in deel één! Terwijl dat echt mijn favoriete personages is Shrek zijn! Snel dus maar deel twee kijken!

Dat waren de films van juni! Zoals ik al zei, veel Nederlandse films! Sinds ik Netflix heb kijk ik veel sneller en makkelijker even een film. Vooral bij mijn ouders thuis, waar we een Wii met Netflix hebben, zodat je gewoon op de tv films kunt kijken. Echt ideaal!

Welke films heb jij deze maand gezien?

1 opmerking:

  1. Ik houd niet van Nederlandse films, maar Jackie lijkt me wel erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen