vrijdag 27 juni 2014

Word gastgezin!

Even een ander artikeltje dan normaal, maar dit is iets wat me heel erg aan het hart ligt, dus ik wil het wel graag met jullie delen! Voor degenen die mij al langere tijd volgen, is dit niets nieuws, maar schooljaar '12-'13 ben ik op uitwisseling geweest naar Zweden. Ik heb daar echt de tijd van mijn leven gehad! Ik ging naar school, maakte vrienden, zat op een koor, zat bij een leuke dansschool en ik had een ontzettend leuk gastgezin.


Op deze foto zie je mijn gastgezin, min mijn gastzusje die de foto maakte. Ik had twee ontzettend lieve gastouders. Mijn gastmoeder vroeg vanaf de eerste dag elke middag als ik uit school kwam in het Zweeds hoe mijn dag was geweest, zodat ik al snel alleen nog maar Zweeds sprak. Met mijn gastbroertje heb ik vele uren achter de Wii gezeten. Mijn gastzusje liet me kennismaken met Pretty Little Liars en mijn gastvader heeft me leren skiën en snowboarden. 

De organisatie waar ik mee op uitwisseling ging was YFU. Een fantastische organisatie die volledig bestaat uit vrijwilligers. Hierdoor ligt het belang bij de organisatie niet bij winst maken, maar bij het zo goed mogelijk begeleiden van studenten en natuurlijk gastgezinnen! Zonder gastgezinnen zou YFU niet kunnen blijven bestaan. In augustus komen er weer 60 studenten van over de hele wereld naar Nederland om hier een jaar (en soms een half jaar) te verblijven en de tijd van hun leven te hebben. Inmiddels heeft de YFU de helft van deze studenten al een gastgezin kunnen geven, maar de andere helft zit nog in spanning te wachten op een mailtje met daarin een leuke foto van het hele gezin. En ik kan weten hoe spannend dit is! 


Om een lang verhaal kort te maken. YFU is nog op zoek naar gastgezinnen! Lijkt het je wel wat om een stukje van de wereld in huis te halen? Kijk dan op de website van YFU naar wat de mogelijkheden zijn. 
Ik hoor het je al denken; "Ik kan helemaal geen Engels." Hoeft ook niet! Als het goed is, is één van de doelen van de studenten om Nederlands te leren. Hoe meer Nederlands je tegen ze praat, hoe sneller ze het leren! "Maar ik heb helemaal geen vrije kamer." De meeste studenten vinden het maar wat fijn dat ze überhaupt bij je mogen verblijven en ze zullen het dus echt niet erg vinden om een kamer te moeten delen! 

Ik roep jullie bij deze op om serieus eens na te denken om gastgezin te worden. Het is echt een ervaring en je krijgt er een extra dochter/zoon/zus/broer bij. Zelfs als je zelf niet in staat bent om gastgezin te worden, om wat voor reden dan ook, kaart het aan bij anderen! Misschien zijn zij wel geïnteresseerd! Zo kunnen we er met z'n allen voor zorgen dat alle 60 studenten die in augustus naar Nederland komen een fantastisch plekje hebben! En dat ze het jaar van hun leven beleven!

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Je kunt altijd even contact opnemen met YFU! Dan krijg je informatie en dergelijke. Ik kan het je zeker aanraden om in ieder geval even te kijken naar wat de mogelijkheden zijn :)

   Verwijderen
 2. Wat een goed initiatief! Ik kan zelf geen mensen in huis nemen, maar ik zal het eens aan wat mensen aanraden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha sorry concurrentie alom hier! :) maar het is een aanrader, met welke organisatie je ook gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, uiteindelijk maakt het natuurlijk ook niet uit bij welke organisatie je gaat, alleen ik weet dat er veel commerciële organisaties zijn die veel aandacht trekken en ik wil YFU ook zo graag in het zonnetje zetten!

   Verwijderen