vrijdag 23 mei 2014

Workout at home

Ik hou van bewegen, maar het is voor mij een enorme drempel om me bijvoorbeeld in te schrijven voor de sportschool. Ik ben wel van plan om me volgend academiejaar (zoals ze dat altijd zo mooi zeggen) wel in te schrijven bij een studentensportschool, maar tot die tijd moet ik toch op een andere manier aan mijn beweging zien te komen! Ik loop al hard, maar ook mijn spieren moeten van tijd tot tijd getraind worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel manieren om je slaapkamer om te toveren tot sportschool!

Blogilates
Op dit YouTube kanaal vind je ontzettend veel workouts! Van total body workouts tot specifieke workouts voor je kont tot cardio. Ook staat er op de bijbehorende website een kalender waarin precies staat welk filmpje je op welke dag moet volgen. Ik heb zelf geen tijd voor dat schema, omdat ik ook nog graag minstens twee keer in de week hardloop en nog school heb en nog werk, maar het is wel ideaal voor beginners! Je kunt het schema uitprinten en op een plek hangen die je elke dag ziet, zodat je er telkens weer aan herinnert wordt dat je je dagelijkse workout nog moet doen!

Fitnessblender
Deze website staat ook vol met workouts. Het fijne aan deze website is dat je kunt zoeken op de specifieke workout die je wilt doen. Wil je je meer richten op je buikspieren? Of heb je maar een kwartier om een workout te doen? Op deze website kun je al die specifieke dingen invullen zodat er zo de perfecte workout uit rolt! Ontzettend handig vind ik!

Touwtjespringen
Touwtjespringen is al lang niet meer iets wat alleen maar kleine kinderen op het schoolplein doen. Het is een perfecte manier om makkelijk thuis te trainen! Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar ben wel van plan om er mee te beginnen! Vooral op de dagen dat het regent, en ik dus niet kan (of wil eigenlijk) hardlopen, is dit ideaal! Er zijn ontzettend veel touwtjespring workouts te vinden op het internet en vaak verkopen ze springtouwen bij de Action!

Dit waren enkele voorbeelden van workouts die je makkelijk zelf thuis kan doen. Natuurlijk zijn er nog veel meer van dit soort dingen te vinden! Zoek eens wat rond op YouTube en misschien vind je wel de perfecte workout voor jou! Nu heb je ook geen excuus meer voor het niet naar de sportschool gaan, want op deze manier breng je de sportschool naar je huis!

6 opmerkingen:

 1. Ik ben altijd dol op blogilates qua workouts!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een fijne inspiratie, dit ga ik doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben net begonnen met lopen. Heerlijk op't gemak met start to run. Duurt uiteindelijk ook maar een half uurtje / dag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik loop ook met start to run! Heerlijk! En inderdaad, het duurt helemaal niet lang, dus dat is nooit een excuus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blogilatis is echt fijn, maar best zwaar haha, nujah ik heb ook gewoon geen conditie meer x

  BeantwoordenVerwijderen