dinsdag 13 mei 2014

Wat ik eet als student in een week

Het studentenleven bevalt me prima. Lekker op mezelf, alles doen zoals ik het wil. Maar waar ik in de eerste weken al dagen van te voren bezig was met wat ik de volgende week zou eten, ben ik daar tegenwoordig een beetje lui in. Het is vaak hetzelfde, maar dat haalt natuurlijk niet weg dat het lekker is! In dit artikel laat ik jullie zien wat ik vorige week gegeten heb!

Maandag


Maandag was het noodles met verse groente (sugarsnaps, paprika, courgette) en tofu! Zoals ik eerder al vertelde, ben ik sinds kort vegetariër en dat bevalt me prima. De Lidl en Albert Heijn hebben een breed assortiment aan vegetarische (nep)vlees, waardoor ik het vlees echt niet mis! De noodles zijn een beetje verstopt, maar die liggen onder de berg groenten. Als saus heb ik er wat chilisaus overheen gedaan (een must-have als student) en uiteraard eet ik dit alles met stokjes!

Dinsdag

Dinsdag at ik bijna hetzelfde als maandag, alleen had ik er nog wat champignons aan toegevoegd, was het rijst in plaats van noodles en ketjap (ook een must-have) in plaats van chilisaus. Ik probeer altijd een beetje in te plannen wat ik eet, zodat ik niet de groenten die ik maandag heb gegeten, weg moet gooien. Meestal eet ik dan gewoon een beetje hetzelfde, maar dan net iets anders!

Woensdag

Beetje een vage foto, maar ik moest redelijk snel aangezien ik nog moest werken! Iedere student weet hoe je spinazie-pasta moet maken en om eerlijk te zijn, vind ik het ook echt ontzettend lekker! Je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt (alleen spinazie, of ook nog een beetje crème fraîche erdoor en champignons). Uiteraard deed ik hier ook weer een beetje chilisaus over heen gedaan. Ik heb echt een zwak voor chilisaus en het liefst eet ik het de hele dag door... Het klinkt een beetje als een gekke combi, maar ik raad je zeker aan om het eens te proberen, want het smaakt super lekker!

Donderdag

Van dit gerecht komt zeker binnenkort ene artikeltje online, want nom nom nom, wat heb ik hier van genoten! Het is een soort risotto met maïs en heel veel kaas! Stiekem heb ik hier achteraf ook nog een beetje chilisaus over heen gegoten, maar dat durfde ik niet op de foto te zetten... Ik wil niet dat jullie achter mijn chilisaus verslaving komen! Oeps... 

Vrijdag

Oh nee! Vergeten een foto te nemen van het gerecht van vrijdag! Mijn vriendin en mijn zusje kwamen vrijdag gezellig even langs en we hebben Chicken Tonight gegeten. Voor dat ik op kamers was, had ik nog nooit van Chicken Tonight gehoord, maar het is echt een life-saver wat mij betreft. Als je echt niet weet wat je voor jezelf of voor je vrienden op tafel moet zetten, koop je gewoon een potje Chicken Tonight en de bijbehorende ingrediënten en klaar is kees! Een kind kan de was doen!

's Weekends ga ik altijd naar huis en daar probeer ik tijdens het avondeten altijd zoveel mogelijk pitamientjes binnen te krijgen, want ook al probeer ik zo gevarieerd mogelijk te eten, soms schiet het er gewoon bij in en dan eet ook ik wel eens een kant en klare pizza uit de oven. Toch ben ik best trots op mezelf dat ik elke week maar weer bedenk wat ik ga eten. Ik doe altijd aan het begin van de week boodschappen en ben dan meestal niet meer dan €20,- kwijt! Een hele prestatie als je het vergelijkt met andere studenten!

7 opmerkingen:

 1. Leuk omt te zien, je eet lekkere dingen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm ziet er allemaal zo lekker uit. Ik heb het avondeten net op; maar krijg spontaan weer honger <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha spinazie pasta was inderdaad een van de vaste recepten toen ik nog studeerde. Ben er nog steeds dol op! Leuk overzicht :) Liefs

  PS: ik reageer met mijn oude blogger account omdat ik niet met naam/url kan reageren. Mijn huidige blog is RebelliousyetRomantic.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, ik vind eigenlijk dat je behoorlijk gezond eet als een student. Yep. I'm surprised. Maar super goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer er ook wel op te letten hoor! Vind het wel belangrijk dat ik bij elke maaltijd een beetje groenten binnenkrijg!

   Verwijderen
 5. Leuk om te zien, lekkere betaalbare gerechtjes :)

  BeantwoordenVerwijderen