zondag 5 mei 2013

Opruimen

Het is zondag. Je hebt geen huiswerk, of in ieder geval niets dat snel ingeleverd moet worden. Je hebt van 10:00 uur tot 13:00 muziek gemaakt op je geweldige keyboard en zelfs een beetje op je gitaar, dus dat hoeft ook niet meer gedaan te worden. Het enige wat je doet is muziek luisteren en wachten tot je nieuwe levens krijgt bij Candy Crush Saga. Iedereen kent dat gevoel wel. Wat ga je doen? Eigenlijk weet je wel dat er een heleboel moet gebeuren, maar je wil gewoon niet. Je kijkt even om je heen, of ja, eigenlijk kijk je recht vooruit en je ziet je bureau. Wat een bende. Papier overal, boeken op stapels waarvan je je afvraagt of het wetenschappelijk wel mogelijk is dat die niet gevallen zijn en overal liggen snoeppapiertjes van die momenten dat je zo ontzettend veel zin had in chocola. Eigenlijk zou je moeten opruimen, maar nee, niet vandaag.

Die gedachte spookt door je hoofd totdat het ongeveer 15:00 uur is en je nog steeds niets nuttigs hebt gedaan. Level 50 in Candy Crush Saga is wel erg lastig en om nou nog een half uur op een nieuw leven te wachten... Je zou dan haast zeggen dat je geen leven meer hebt... Je kijkt nog eens rond in je kamer en denk: ach, waarom niet? Ooit moet ik er aan beginnen... Je voelt een ontzettend zware last op je schouders, maar je begint toch maar met een papiertje van de vloer te pakken. Een papier van een opdracht die begin dit schooljaar al ingeleverd moest worden. Waarom lag dat hier nog? Vraag je je af.

En dan ben je op weg. Het gaat steeds beter, steeds sneller. De muziek van je iPod dreunt door je oren en op de maat van de muziek pak je steeds weer een nieuw papiertje. Je verdeelt de torenhoge stapel boeken in kleinere stapeltjes die je netjes in de boekenkast legt. Er is steeds meer zichtbaar van je bureau en ook je bed ziet er ineens meer uit als een plek om in te slapen, dan een plek waar je je huiswerk maakt. Je kijkt op de klok en ziet dat er maar een kwartier voor bij is gegaan. Waarom, waarom deed je dit niet eerder!?

Dit is mij vandaag overkomen. Ik zeg altijd dat ik niet van opruimen hou, maar als je er eenmaal aan begint! Wat een heerlijk gevoel!
Dus dit is voor alle mensen die het opruimen steeds maar weer uitstellen: Vandaag is de dag dat jij je kamer gaat opruimen!

2 opmerkingen:

  1. Leuk geschreven! Toevallig heb ik zo'n post als deze ook geplaatst op mijn blog.. en toen las ik de jouwe pas! Haha echt leuk :D

    BeantwoordenVerwijderen