donderdag 4 april 2013

Jongens met strakke skinny's

Toen ik begin dit schooljaar begon op mijn nieuwe school in Zweden, werd ik even verrast. Het is jullie vast wel eens te oren gebracht (dat is verkeerd geschreven hè?) dat mensen in Zweden nogal modebewust zijn. Het lijkt af en toe wel of er elke dag een feest wordt gegeven hier op school, want iedereen wil er op zijn mooist uitzien. Dit gaat niet alleen op voor meisjes, nee, ook jongens lopen ook in de laatste trends en daar had ik in het begin toch wel een beetje moeite mee...

Grote gebreide truien, gestreepte shirts met lange mouwen, aztec printjes, je kan het zo gek niet bedenken of de jongens dragen het hier. Kleding die ik persoonlijk meer bij vrouwen vind passen. In Nederland draagt de average jongen een broek die op de knieën zit, een simpel korte mouwen shirtje of blousje en misschien nog een vest er overheen. That's it. In Zweden is dat dus heel anders. Het ergste van dit alles vind ik nog wel dat jongens ook helemaal verzot zijn op skinny jeans, ja, je hoort het goed, skinny jeans.

Er zit één jongen bij ons in de klas die geloof ik een kleinere broekmaat heeft als alle meisjes in de klas en hij vindt het ook ontzettend leuk om skinny jeans te dragen. Gevolg: schoenmaat 45, ontzettend smalle, dunne, spillebeentjes en een normaal bovenlichaam met een groot hoofd. Ik vind het er belachelijk uitzien, maar ik heb er niks op aan te merken, aangezien ongeveer de helft bij ons op school er zo uit ziet.

Misschien heb ik het ook wel helemaal mis hoor en is de skinny jeans trend ook in Nederland inmiddels overgewaaid en lachen jullie mij vierkant uit, maar ik kan er niet aan wennen. Skinny jeans zijn voor vrouwen, niet voor mannen, die zijn daar gewoon niet voor gebouwd. Begrijp me trouwens niet verkeerd hoor, ik vind het hartstikke leuk dat jongens hier wat meer tijd aan hun uiterlijk besteden. Dan heb ik het trouwens niet over haar, want dat kunnen Nederlandse jongens wél ontzettend goed, drie uur aan hun haar besteden, maar wat kleding betreft wint de Zweedse jongen het nog steeds van de average Nederlandse boy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten