vrijdag 29 maart 2013

Chordify

Ik heb geloof ik de laatste twee maanden onder een steen geleefd, want ik heb iets nieuws ontdekt. Ik was op zoek naar akkoorden voor I Know I Will Be Fine This Year van Miss Montreal toen de site 'chordify' als eerste zoekreactie kwam. Meestal komen mijn akkoorden van dezelfde sites (911tabs, ultimate-guitar, als je veel akkoorden speelt, weet je welke sites ik bedoel!), maar van deze site had ik nog nooit gehoord. Ik klikte op de link en ik werd magisch verrast.

Het concept van Chordify is heel simpel. Je linkt naar een youtube filmpje of upload een liedje, Chordify luistert er naar en probeert zo goed mogelijk de akkoorden er uit te halen. Is dit niet fantastisch! De akkoorden zijn niet altijd gelijk goed, maar als je een beetje muzikaal bent, kun je een heel deel zelf invullen als je aan het spelen bent. Het helpt je in ieder geval een heel deel!


Ik ben altijd op zoek naar akkoorden bij liedjes zodat ik ze zelf kan spelen, maar meestal zijn het liedjes van onbekende bands die nergens op internet te vinden zijn. En ik ben nou ook niet zo'n topper in het zelf uitzoeken van akkoorden. Als ik akkoorden heb en er zit een foutje in, kan ik het meestal wel uitvogelen, maar helemaal zelf schrijven, nee, dat lukt me niet. Chordify is dus echt een uitkomst voor mij! 

Alle muzikanten! Neem dus snel een kijkje op deze site! Het leukste vind ik trouwens stiekem dat Chordify werd gelanceerd op 12 januari, oftewel, mijn verjaardag. Ik hoop dat jullie ook iets aan deze website hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten