woensdag 6 februari 2013

Dingen die ik me afvraag.

Soms zijn er echt dingen die ik me afvraag. Soms zijn ze de moeite waard om te discussiëren, maar soms zijn het ook gewoon kleine gedachten waar ik eventjes over nadenk. Ik geef jullie bij deze een blik in mijn hersenen.

Iets waar ik al heel lang over nagedacht heb, is waarom aliëns zo ontzettend veel op mensen lijken als je alle Science Fiction films moet geloven. Ik heb ooit het boek Evolutietheorie en Kaas gelezen (aanrader!) en heb daar geleerd over evolutietheorie. Kort samengevat is het feit dat wij eruit zien zoals we eruit zien geheel gebaseerd op toeval. Ooit werd er een beestje geboren met vijf vingers, in plaats van vier en dat bleek zo ontzettend handig te zijn, dat de persoon met vijf vingers beter kon overleven en dus meer nakomelingen kon maken die ook allemaal vijf vingers hadden. Daarvoor hebben wij vijf vingers. Maar hoe kan het dan dat elke aliën in elke Science Fiction film twee benen, twee armen, een hoofd, een mond en twee ogen heeft? Ik snap dat niet! Ze hebben zich ontwikkeld op een planeet ver, heel ver, van de onze vandaan en toch hebben ze zich op dezelfde manier geëvolueerd.

Iets wat ik me vanochtend afvroeg toen ik door een sneeuwstorm naar de bushalte moest lopen, was waarom we geen paraplu gebruiken als het sneeuwt? Dat zou zo ontzettend handig zijn! Ik krijg altijd sneeuw in mijn gezicht en als je het mij vraagt is dat nog erger dan regen. Je hele sjaal (en natuurlijk heb ik een gebreide sjaal) zit onder de sneeuw, je hele haar is wit als je eindelijk op plaats van bestemming aankomt (was mijn muts vergeten) en het is ook nog eens ontzettend koud als je hele gezicht doordrenkt is met sneeuw. Ik stel dus bij deze een nieuwe trend voor: paraplu's in de sneeuw! Even een klein bij-dingetje, dan moeten ze wel een andere naam hebben. Want paraplu is Frans voor 'voor de regen'. Gelukkig heb ik Frans op school gehad, dus ik ben op de prachtige naam 'paraneige' gekomen. Klinkt al goed toch?

Het laatste wat ik me al een hele tijd afvraag, is waarom wij in Nederland zo ontzettend vroeg al naar school moeten? En dan heb ik het niet over tijd, half 9 is een prima tijd, maar over leeftijd. Telkens als ik hier in Zweden vertel dat kindjes hier al vanaf 4 jaar naar school gaan, krijgen ze een halve hartverzakking. Ik probeer ze altijd gerust te stellen met het feit dat het niet verplicht is vanaf die leeftijd, maar eigenlijk ben ik daar niet zeker van... Hier in Zweden gaan ze vanaf 6 jaar naar school, maar pas vanaf hun 7e beginnen ze echt met leren. Kinderen hebben dus veel meer de tijd om lekker te spelen, in plaats van zich druk te hoeven maken over school. Lijkt mij ook veel beter.

Dit zijn dus zoal gedachte's die in mijn hoofd opkomen en dan niet meer kan loslaten... Wat vinden jullie ervan?


3 opmerkingen:

 1. Haha leuk (zoals altijd) :D
  Dat van die paraplu vind ik wel een goed idee eigenlijk. Mijn gezicht is altijd helemaal rood als ik na een sneeuwbui de klas binnenkom. Alleen zou er dan ook een manier moeten zijn om je paraplu op je fiets vast te maken...dan kan 'ie ook gelijk als windscherm dienen (ter voorkoming van een bad-hairday)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier wordt in de winter gewoon helemaal niet gefietst, veel te gevaarlijk! Dus dat maakt voor mij nu niet zoveel uit :P
   Maar inderdaad, ik heb ook vaak nagedacht over hoe je een paraplu op de één of andere manier vast zou kunnen maken aan je fiets...

   Verwijderen
 2. Herkenbaar, van die schooltijden! Echt niet normaal.

  BeantwoordenVerwijderen