dinsdag 29 januari 2013

Musical

Op school zijn we op het moment bezig met het thema musical. Nou ben ik altijd al een groot fan geweest van musicals en heb ik er ook een heleboel gezien! Ik vind musical liedjes echt geweldig, omdat er zoveel emotie in zit en je je er echt helemaal in kan leven! Toen we liedjes moesten kiezen (drie per groepje), was het dan ook ontiegelijk moeilijk. Ik heb een Spotify playlist met meer dan 1000 musical liedjes, maar natuurlijk zijn er een paar favoriet. Die laat ik jullie nu horen!

Popular van de musical Wicked

Ik heb Wicked gezien in Londen en het is echt een fantastische musical! Dit is één van de drie liedjes die ik in mijn groepje ga zingen. Het is gewoon zo'n typisch liedje, je ziet helemaal voor je hoe een blondharig meisje rondhuppelt op het toneel, geweldig! 

The Gods Love Nubia van de musical Aida

Deze musical heb ik jammer genoeg nog nooit gezien, maar zou ik wel heel graag willen! Dit is het tweede liedje dat we hebben uitgekozen. Je merkt nu heel erg goed dat musical liedjes allemaal heel verschillend zijn. Dit liedje heeft een hele andere stemming dan het eerste liedje dat ik lied luisteren!


Nobody's Side van de musical Chess

Als laatste spelen we Nobody's Side van de musical Chess. Wij spelen hem alleen in de Zweedse versie (dus dat wordt hard trainen op de tekst!), omdat het oorspronkelijk een Zweedse musical is, geschreven door Benny Andersson en Björn Ulvaeus, beter bekend als die twee mannen van ABBA. Ikzelf vind de Zweedse versie mooier, maar ik begrijp dat jullie niet zitten te wachten op liedje waar je toch niks van verstaat.

Close Every Door To Me van de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

De musical met de langste titel ever geloof ik, maar wel erg mooi! Deze musical heb ik ook live gezien in Nederland, omdat een vriendin van mij er in speelde. Echt een prachtige musical. Dit lied geeft me telkens weer de rillingen als ik het hoor. Dit representeert ook echt een musicallied voor mij! Lekker dramatisch  en heel erg opbouwend met trommels en dan op het eind ergens een refrein zonder of met heel weinig instrumenten.

There! Right There! van de musical Legally Blonde

Toen ik hoorde dat deze musical naar Nederland kwam, had ik echt zoiets van: oké, een musical over Legally Blonde? Dat moet vast helemaal niks zijn... Maar nu ik naar een aantal liedjes geluisterd heb, wil ik hem toch wel graag zien... Ik lig telkens weer in een deuk als ik dit liedje hoor! 

Gestamp in het Kamp van de musical Tarzan

Dit liedje plaats ik in het Nederlands, omdat ik hem in het Nederlands toch net wat leuker vind dan in het Engels! Tarzan de musical heb ik ook gezien en die was echt fantastisch! Ze kwamen helemaal in het publiek. Bij dit liedje ging de hele zaal echt helemaal los, want het is gewoon knettergek!

Ik zou nog wel uren door kunnen gaan met het benoemen van mooie liedjes, maar als iemand geïnteresseerd is; KLIK HIER voor de afspeellijst die ik heb op Spotify! Zo ongeveer alle musicals staan in die lijst. 

Houden jullie ook zo van musicals?3 opmerkingen:

 1. Ik hou van musicals! En dan vooral musical films! (Les Misérables, Rent etc.)

  Liefs,
  Vienna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je een jaar in Zweden zit, ik woon in Londen. Zullen we elkaar volgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt groot fan van musicals en dan laat je dat liedje van Donny Osmond zien, kippenvel want daar is mijn liefde voor musicals mee begonnen. Ooit op videoband, helemaal versleten nu en ik ben naarstig op zoek naar de dvd.
  Ik heb er al heel wat gezien maar elke musical is weer een prachtige ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen