maandag 20 februari 2012

Muziek

Vorige week dacht ik even aan mijn iPod. De laatste tijd gebruikte ik hem niet veel, omdat ik meer muziek luisterde via mijn laptop. Toch verlangde ik ernaar om weer muziek op de fiets te luisteren. Als ik met muziek op fiets, begint mijn dag toch altijd een beetje vrolijker en fiets ik ook veel sneller van A naar B. Afijn, ik zocht mijn iPod dus op en zag dat de muziek die erop stond enigszins verouderd was. Of verouderd, dat klinkt wel heel dramatisch, muziek die ik recent ontdekt heb, stond er nog niet op.

Ik besloot er dus nieuwe muziek op te zetten. Mijn hele cd collectie van wel zeven cd’s staat er nu dus op. Want ja, ik koop nog cd’s. En stiekem vind ik het een beetje verontrustend dat ik daar het woordje ‘nog’ tussen moet zetten. Natuurlijk download ik ook wel eens muziek en ik durf zelfs te wedden dat meer dan de helft van de muziek die ik luister illegaal is, maar toch bestaat een groot deel van mijn muziek collectie uit cd’s.

Ik heb er dan wel niet heel veel, toch vind ik het prachtig om cd’s te kopen of te krijgen. Ik had het er laatst met vriendinnen over en die vonden het toch wel zo raar dat ik cd’s kocht. Ze vonden cd’s geen toegevoegde waarde hebben. Hier ben ik het dus totaal niet mee eens. Ik vind echt dat cd’s iets toevoegen. Ik kan het niet goed uitleggen, maar gewoon het hele gevoel rondom cd’s vind ik fijn. Zo’n mooi hoesje er omheen en ook de cd zelf is vaak bedrukt, ja, dat heeft iets. En ook cd’s afspelen vind ik gewoon fijner en mooier dan muziek vanaf je computer afspelen. Ook vind ik gewoon het feit dat je artiesten ermee steunt mooi. Ik bedoel, als iedereen alleen maar illegaal download, hebben we straks helemaal geen muziek meer.

Na dit betoog snapten mijn vriendinnen me nog niet helemaal, maar ik gaf de moed maar op. Ik koop cd’s, zij niet. Het is trouwens ook niet zo dat ik altijd een cd koop, alleen als ik het waard vind en de artiest écht goed vind. Ik beluister ook vaak eerst de hele cd via spotify en beslis na een tijdje pas of ik hem koop.

Afijn, terug naar mijn iPod. Mijn liefde voor muziek blijkt niet alleen uit het feit dat ik cd’s koop, toen ik namelijk alle muziek die ik wilde op mijn iPod had gezet, bleek dat van de 8 Gb, er nog maar 1,2 over was. Oeps! En nee, muziek verwijderen gaat niet, want ik luisteren echt alles wat er op staat. Óók de Ernst & Bobbie liedjes, óók de musical liedjes en óók Abba, ik luister het allemaal. Ik kan de komende tijd dus geen nieuwe muziek meer ontdekken, aangezien mijn iPod het niet aankan, maar ik kan nu in ieder geval weer overal muziek luisteren!

2 opmerkingen:

  1. Niks mis met CD's! Oké, ik heb er maar een paar, en toegegeven ik heb 1,2 dagen aan muziek - zegt iTunes - dus het grotendeels is illegaal.
    Maar van KANE bijvoorbeeld, heb ik wel alles gekocht! Gewoon omdat ik fan ben en ze wil hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb heel veel muziek alleen op mijn laptop - en ja, het grootste deel is illegaal - maar ik koop ook nog gewoon CD's. Bijvoorbeeld van de Black Eyed Peas heb ik alle cd's, en als er een nieuwe uitkomt koop ik die gewoon weer. Rare kleine verzameling. + de CDwinkel waar ik altijd kom ik zo leuk, dat ik bijna meer CD's ga kopen zodat ik daar vaker kom. :)

    BeantwoordenVerwijderen