maandag 6 februari 2012

Lama

Sommige mensen zijn bang voor spinnen, anderen dat pindakaas aan hun gehemelte plakt (I’m not kidding, die bestaan echt), maar mijn angst is denk ik best raar. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die dezelfde angst had, sterker nog, als ik het vertel lachen mensen me uit en gooien ze me dood met grapjes erover of laten ze me expres plaatjes zien van dit beest. Want ja, het is een beest. En wat voor beest.

Vroeger, toen ik een jaar of vijf/zes was, gingen we wel eens naar de kinderboerderij bij ons in de buurt. Als je daar naar binnen wou, moest je eerst langs een hok waar mijn angst in zat. Ik liep daar altijd met een grote boog omheen, want iedereen riep altijd: “Pas op! Ze kunnen spugen!” Ja, ik denk dat jullie het nu wel weten. Ik ben vreselijk bang voor lama’s. Van alleen het woord al, krijg ik rillingen.

Of het echt door deze traumatische ervaringen uit mijn jeugd komt, weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik niet dichter dan 50 meter in de buurt van deze dieren wil komen. En zelfs op die afstand ben ik bang dat ze op me spugen. Ik durf ze ook niet aan te kijken (voor zover dat gaat vanaf zo’n afstand), want stel je voor dat hij dan boos wordt en spuugt.

Zoals ik al zei, vinden mensen het hilarisch om grapjes over mijn angst te maken. Het zusje van mijn vriend is bijna drie en heeft een spuuggeluid (het geluid van een lama) al aan mij gekoppeld. Telkens als ze me ziet is het: PUH! Volgens mijn vriend heeft ze het van de buurvrouw geleerd (“Wat doet de lama?” “PUH!”), maar ik vertrouw het zaakje niet helemaal. Overigens heb ik haar wel met sinterklaas een lama-knuffel gekregen. Kan ze daar lekker op spugen.

Soms roep ik wel eens gekscherend dat ik er een fobie voor heb, omdat ik echt doodsangsten uitsla als ik er al een zie. Toch is er prima met deze angst te leven, want, zeg nou zelf, waar kom je deze beesten tegen. Op de kinderboerderij en in het circus. Ja, wie komt daar nou? Daar heb je een punt, als het geval niet zo zou zijn dat ik redelijk vaak naar het circus ga, aangezien dat één van mijn grote hobby’s is… Maar daar heb ik ook een oplossing voor gevonden, ik kruip onder de bankjes in de circustent en klaar is kees, ik ben beveiligd tegen het speeksel van de lama.

4 opmerkingen:

 1. Haha, geweldig! Ik zelf heb niet echt een superernstie fobie, maar ik kan er niet tegen als iemand zijn ogen doet wegdraaien zegmaar (dat je alleen wit ziet), Jakkes! Je hebt trouwens een klein foutje gemaakt. Op het eind van de voorlaatste alinea staat er 'overigens heb ik haar wel met sinterklaas een lama-knuffel gekregen.' Moet er niet gegeven staan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Domme fout! Denk dat ik er overheen gelezen heb. Dankjewel dat je het even meld!

   Verwijderen
 2. "Overigens heb ik haar wel met sinterklaas een lama-knuffel gegeven. Kan ze daar lekker op spugen." haha hier had je me :')
  Sorry maar een ontzettend komisch stuk :D

  BeantwoordenVerwijderen