zondag 2 november 2014

Vegan Challenge VOORBIJ!

Gister was de Vegan Challenge dan eindelijk afgelopen! Ik heb het de hele maand volgehouden. Ik heb vast en zeker ergens per ongeluk iets gegeten wat eigenlijk niet mocht, maar ik heb nooit expres een ei gegeten, melk gedronken of een pizza met kaas verorbert. Ik kan dus zeggen dat ik de Vegan Challenge met succes heb volbracht!

Of de Vegan Challenge ook geslaagd is, is natuurlijk een tweede vraag. Ik denk van wel. Ik bleef 31 oktober tot 00:00 uur 's nachts op, omdat toen de volgende challenge, NaNoWriMo, begon. Ik weet dat heel veel mensen die de Vegan Challenge deden om 00:00 uur 's nachts of de volgende ochtend meteen een pizza hebben gegeten of een omelet met kaas hebben gemaakt. Ik had daar dus echt totaal geen behoefte aan. Tijdens mijn Vegan Challenge maand heb ik het kaas eten en melk drinken totaal niet gemist. Ook nu, twee dagen na de Challenge, heb ik nog geen enkel plakje kaas gehad of wat dan ook.

Wat ik wel alweer heb gegeten zijn dingen waar bijvoorbeeld melkpoeder in zat of verstopte zuivel. Het was heel erg wennen om niet meer naar de achterkant van verpakkingen te hoeven kijken. Thuis heb ik hier nooit last van, want als ik boodschappen doe, lette ik er goed op dat ik niets kocht waar zuivel in zat en zo hoefde ik thuis nooit nog een keer de verpakking te controleren. Echter bij mijn ouders thuis was het snacken beperkt tot een appel omdat verder in alle koekjes en dingen wel iets van dierlijke producten verwerkt zat.

Iets wat ik ook echt heb geleerd is het feit dat het wel degelijk mogelijk is om vegan te zijn. Ik ben een aantal keer bij andere mensen op bezoek geweest die graag een keer iets vegan wilden proberen. Zelfs een keer bij iemand die ook nog eens een glutenallergie had en zelfs dat ging goed. Ook ben ik twee keer uit eten geweest. Eén keer had ik zelfs pas een dag van tevoren gebeld, maar toch hebben ze er rekening mee gehouden. Je kunt dus zelfs sociaal zijn en vegan eten!

En dan nu natuurlijk de grote vraag, ga ik er mee door? Ja en nee. Ik ben sowieso van plan om nu full-time vegetariër te worden en nooit meer een stukje vlees te eten. Als ik thuis kook wil ik wel altijd vegan eten, maar, ondanks dat ik zulke goede ervaring heb met de sociale situaties, bij anderen wil ik er wel soepeler mee om gaan. Uiteraard zal ik geen geraspte kaas over mijn pasta gooien als dat er nog niet op zit, maar als er melk door een recept gaat eet ik het gewoon op. Ik merkte namelijk wel dat mijn opties altijd wat beperkt waren en vooral bij mijn ouders thuis was het lastig om toch elke dag weer voldoende te eten.

Misschien ga ik ooit voor het fulltime veganisme, maar voor nu ga ik door het leven als part-time veganist. Zo help ik toch een beetje mee aan het dierenleed, maar hoef ik in de weekenden en op feestjes geen honger te lijden!

8 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen. Zelf heb ik niet meegedaan. Maar daar heb ik nu wel spijt van. Ik zie mezelf ook als een part-time vegan. Ik ben bewust bezig met het eten van dierlijke producten, maar full-time vegan, daar ben ik nog niet klaar voor. Vegetarier ben ik al zeven jaar. Never nooit geen vlees meer voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is er in februari ofzo weer een vegan challenge! Misschien kun je daar dan aan meedoen? Het zou voor jou dan waarschijnlijk nog makkelijker zijn dan voor mij, want ik was nog niet eens een jaar vegetariër en had nog nooit geprobeerd om langer dan een week vegan te eten!

   Verwijderen
 2. Leuk om te lezen dat je het graag deed en dat het echt een positieve ervaring was! Ik ben zelf veganist en hoor altijd diezelfde reacties van wat kan je dan wel nog eten, groenten en that's it? Leuk dat ik hier dus iets anders lees! XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nouj, die vragen heb ik ook wel gehad hoor :p
   Of dat mensen niet weten wst het inhoudt.
   "Mag je peper en zout?"
   "Mag je aardbeien?"
   (Die vragen heb ik letterlijk gehad...)

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow knap dat je het hebt volgehouden! Zelf ben ik geen veganist, maar ik vind veel veganistische recepten super lekker en heel leuk om uit te proberen (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk dat je meegedaan hebt aan de vegan challenge. Fijn om te lezen dat het toch veel mensen kan inspireren!
  Veel succes met je verdere zoektocht hierin, en mss wie weet, ooit maak je wel de stap naar vegan (zeg nooit nooit ;-)
  Wij zijn een paar jaar geleden die weg opgegaan, en zou nu niet meer terug kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op restaurant gaan kan lastig zijn, maar er zijn toch gelukkig steeds meer restaurants die moeite doen en wel iets lekker en gevarieerd klaarmaken :-) Ook in restaurants waar niets vegan op de kaart staat.
  Kijk eens op onze blog, we schrijven er ook heel veel resto reviews op.

  BeantwoordenVerwijderen