dinsdag 15 juli 2014

Mijn favoriete hardloopmuziek

Het allerlekkerst loop ik op een nummer met 156 beats per minute. Een lekker tempo en ik hou het goed voel. Toch hou ik ook van afwisseling en mijn afspeellijst met hardloopmuziek varieert dan ook van 154 bpm (beats per minute) tot wel 160 bpm. Dit verschil klinkt misschien niet heel groot, maar je hoort het verschil wel degelijk! In dit artikel zal ik een paar van mijn favoriete hardloopnummers met jullie delen!

Massive Attack - Teardrop

Ik denk dat velen dit nummer wel zullen herkennen, want het is namelijk het intromuziekje van House M.D. House is echt mijn favoriete serie en dit nummer is met zijn 154 bpm een heerlijk nummer op te lopen. Ik hou echt van dit soort muziek om op hard te lopen! Extreem lange, uitgerekte nummers. Zo vergeet ik echt alles om me heen en loop ik zo een heel stuk verder dan ik eigenlijk had gepland.

Adele - Turning Tables

Ik heb een soort haat-liefde verhouding met Adele. Eigenlijk vind ik haar echt te gek, maar op een gegeven moment komt ze wel echt mijn neus uit. Turning Tables is heel lang één van mijn favoriete nummers van haar geweest. Dit nummer heeft 160 bpm en daar krijg ik dus echt veel energie van!

Enya - Caribbean Blue

Weer zo'n heerlijk dromerig nummer! Voor mij is de afwisseling van snelle en wat rustigere nummers echt heel belangrijk. Als ik alleen maar op dit soort nummers zou lopen, zou ik mijn tempo echt verliezen. Soms is het wel lekker om gewoon even te lopen en alles te vergeten, maar uiteindelijk wil ik wel iets bereiken en dan is een up-tempo ook wel handig! Dit nummer heeft 158 bpm (zou je niet zeggen hè?) en daar loop ik dus ook lekker op door!

Kings of Leon - Sex On Fire

Volgens mij is dit nummer echt het ultieme hardloopnummer. Als ik dit nummer hoor kan ik ook niet anders dan in hardloopmodus gaan en op mijn plek stapjes te maken. Normaal luister ik nooit naar dit soort muziek, maar voor het hardlopen geeft het een heerlijke boost

Dit was een greep uit mijn afspeellijst! Het is nog best lastig om goede, passende, nummers voor het hardlopen te vinden. Iedereen heeft een ander hardlooptempo en iedereen heeft een andere muzieksmaak. De site die ik vaak gebruik om leuke hardloopmuziek op te zoeken, is jog.fm. Als je een nummer hebt gevonden met een goed tempo voor jou, kun je dat nummer opzoeken en dan andere nummers vinden met hetzelfde aantal bpm! Superhandig! 

1 opmerking: