dinsdag 3 juni 2014

Films van de maand... Mei!

Deze maand heb ik niet zoveel films gezien. Ik heb geen idee waar dat aan lag, maar ik verdenk Netflix er van. Sinds kort heb ik Netflix en het is ontzettend verslavend. Ik kijk nu bijna alleen maar series en als ik een film kijk, dan is het eigenlijk altijd een documentaire en die neem ik in dit artikel niet mee. Toch heb ik een paar films gezien die ik graag met jullie wil delen!

George of the Jungle
Oké, dit is dan misschien niet een film die ik per se met jullie hoef te delen, maar ik zag hem deze maand en dus verschijnt hij in dit artikel! Mijn zusje was begin deze maand bij mij te logeren en we besloten deze film te kijken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem best grappig vond, maar ik had hem nooit gekeken als mijn zusje hem niet per se wilde zien. Als je kinderen op bezoek hebt en je wil graag een film kijken, is het zeker een aanrader omdat hij ook nog best leuk is voor niet-kinderen, maar als je in je eentje graag een film wil kijken, sla deze dan maar over.

Hundraåringen Som Klev Ut Genom Fönstret Och Försvann
Een hele mond vol ja! In Nederland is deze film te vinden in de bioscoop onder de naam The Hundred Year Old Man Who Climbed Out Of The Window And Disappeared, maar ik hou nou eenmaal van Zweeds en ik grijp elke kans om een zinnetje Zweeds te schrijven. In ieder geval zag ik deze in de bioscoop en het was echt een hilarische film! Hij deed me sterk denken aan Forest Gump, maar dan toch net iets anders. De film is gebaseerd op een boek en ik ben van plan om het boek ook te gaan lezen!

Alle Tijd
Uiteraard kon een Nederlandse film niet ontbreken in dit lijstje. Deze film, met onder andere Paul de Leeuw, is een filmhuisachtige film. Je moet er maar net van houden (ook van Paul de Leeuw), maar als je er van houdt, dan hou je er ook echt van! Ik vond het in ieder geval een prachtige film. Het verhaal greep me, de casting was fantastisch en aan het einde zat ik tranen met tuiten te huilen.

Polleke
Er was niet een goede trailer van Polleke te vinden, dus jullie zullen het moeten doen met het voorstukje van de Zapp marathon van Polleke. Vroeger was Polleke echt mijn favoriete film. Ik kende hem helemaal uit mijn hoofd en keek hem elke week minstens één keer. Dit kan ook liggen aan het feit dat dit één van de drie dvd´s was die wij in totaal hadden, maar dat terzijde. Polleke is echt een heerlijke film met een fantastische Halina Reijn (wat houd ik toch van dat mens!) en een jonge Daan Schuurmans, en dat is echt geen straf om naar te kijken!

The Shawshank Redemption
Deze film staat in de IMDB movie charts op nummer één. Ik moest deze dus wel een keer gezien hebben! In het begin spookte de hele tijd door mijn hoofd dat ik het nou ook weer niet zo'n goede film vond. Wel een goede film, maar of het nou de allerbeste film ooit was, dat niet. Aan het einde veranderde mijn mening echter 180 graden. Ik ben overtuigd. Deze film behoort echt tot de top van de beste films! Of het de allerbeste is, daar doe ik geen uitspraak over, want er zijn gewoon zoveel films die extreem goed zijn! Maar deze film is zeker een aanrader!

Dit waren alweer de films van de maand mei! In juni ben ik zo ongeveer klaar met alle college's en tentamens dus dan heb ik weer vol op tijd om films te kijken. Als het tenminste niet heel lekker warm weer wordt, want dan ben ik natuurlijk van het zonnetje aan het genieten!

2 opmerkingen:

  1. George of the jungle :D Waar is de tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ik zag de affiche van die Zweedse film hangen in de cinema en vroeg me al af wat dat was! Toch maar eens gaan kijken dan :D

    BeantwoordenVerwijderen