woensdag 2 april 2014

Tip! Superfood bij Action

Ik hoor er steeds meer over, de zogenaamde superfoods. Superfoods zijn etenswaren waar ontzettend veel goede stoffen in zitten, waardoor het eigenlijk nooit kwaad kan om er zo veel mogelijk van binnen te krijgen! Granaatappels, blauwe bessen, boerenkool, maar ook minder bekende dingen, zoals chia zaadjes, lijnzaad en quinoa. Vooral de laatstgenoemde dingen zijn normaal voor mij als arm studentje, niet betaalbaar. Ze liggen in de natuurwinkel voor soms wel zes euro per 200 gram en dat vind ik toch wel aan de prijzige kant. Toch wou ik ze graag eens proberen! Gelukkig kwam toen de Action met een heel assortiment aan superfoods! Ik heb er twee gekocht!


Ik heb een doosje moerbeien en een doosje met chiazaadjes meegenomen. Van beiden had ik veel gehoord, dus ik wilde het wel eens probeerde. De prijzen lijken alsnog vrij hoog te liggen, maar als je in een natuurwinkel op zoek gaat naar superfoods, dan zal je nog meer schrikken! Deze doosjes zijn daarom erg geschikt voor mensen die het graag eens willen uitproberen zoals ik.


De moerbeien zien er op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk uit. Het is een soort klein druiventrosje, met uitgedroogde, bruine besjes. Maar schijn bedriegt, want ze zijn heerlijk! Je kunt ze goed door je yoghurt doen met wat muesli of gewoon als snack er af en toe eentje nemen. Moerbeien zitten, volgens de verpakking, vol met antioxidanten, ijzer, calcium, vitamine C en eiwitten. Een echte superfood dus! Een doosje moerbeien van 80 gram kost €1,79.


Daarnaast kocht ik nog de chia zaadjes. Deze kleine pitjes schijnen ontzettend lekker te zijn door een smoothie en daarom wou ik zo ook eigenlijk kopen, maar helaas ging mijn blender kapot net voordat ik de chia zaadjes ging kopen. Ik heb ze om die reden dan ook niet kunnen proeven, want deze zaadjes zijn niet echt bedoelt als snack. Naast dat ze lekker zijn door een smoothie, zijn ze ook heerlijk door je yoghurt of een salade. Chia zaadjes zit bomvol vezels, vetten, mineralen en eiwitten. Een doosje van 100 gram kost €1,99.

Naast moerbeien en chiazaadjes verkoopt de Action ook nog de volgende superfoods:
- Hennepzaad (90 gram voor €1,99)
- Lijnzaad (125 gram voor €0,99)
- Quinoa (130 gram voor €1,99)
- Gojibessen (150 gram voor €2,49)

5 opmerkingen:

 1. Ik heb ook het chiazaad gekocht bij de Action (samen met een bakje lijnzaad)! Ze hebben niet echt een smaak opzich maar je kan er een hele grappige soort van pudding mee maken met bijv. water of melk. En dan honing, cacaopoeder of iets anders om smaak toe te voegen. Moet je maar even googlen op "chia pudding", dan kom je wel wat dingetjes tegen :D

  Liefs, Rosanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede tip! Ik vind zelf moerbeien door de smoothie heel erg lekker!
  Liefs, Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben dol op moerbeien en dan vooral als tussendoortje om zo op te eten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat interessant, ik ga denk ik maar langs naar de Action..

  Liefs
  Britt

  BeantwoordenVerwijderen