vrijdag 25 april 2014

Rabarbertaart

Voor de paasbrunch van maandag, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om iets te bakken wat ik normaal nooit zou maken. In Zweden had mijn (gast)oma het wel eens gemaakt en daarom leek het me leuk om het nu eens zelf te maken. Bij deze een recept voor een overheerlijke rabarbertaart!

Ingrediënten



- 150 gr koude roomboter
- 350 gr bloem
- 4 el witte basterdsuiker
- snufje zout
- 2 eieren (oeps! vergeten op de foto te zetten!)
- 500 gr rabarber
- 150 gr geleisuiker
- 1 zakje amandelschaafsel

Hoe maak je het?

Voor het deeg splits je het ei (je gebruikt alleen het eigeel) en meng je dit met de boter, bloem, basterdsuiker en zout. Dit kun je met een deeghaakmixerding mixen of je kunt je handen gebruiken. Kneed het deeg tot een bal en wikkel het in huishoudfolie. Leg het deeg minstens een uur in de koelkast.


Verwarm de oven alvast voor op 200 ºC. Vervolgens was en schil je de rabarber. Snijd de rabarber in kleine stukjes en meng dit met de geleisuiker en de amandalschijfjes tot de rabarber goed bedekt is met de suiker. 


Zie hier mijn 'werkvlak' dat ik met bloem heb bestoven (bestuift?). Haal het deel weer uit de koelkast en rol het uit tot een cirkel net iets groter dan je taartvorm. Let goed op dat je nog wat over houdt om een ruitpatroon mee te maken later!


Spreid het deeg uit over de taartbodem. Verdeel vervolgens het rabarber mengsel erover en maak met het overige deeg een ruitpatroon. Splits het overgebleven ei, klop het eigeel los en bestrijk de taart met een dun laagje eigeel. Deze stap heb ik overgeslagen, maar je taart ziet er daardoor wel beter uit dan die van mij!


Stop de taart 35 tot 40 minuten in de oven en klaar is kees! Je eigen gemaakte rabarbertaart! Ik had niet gedacht dat het zo lekker zou zijn, maar door de grote hoeveelheid suiker die er in zit, wordt het echt een ontzettend zoete taart. Alleen voor de echte zoetekauw dus! 


9 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk :)
    Liefs!
    http://rodelippen.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had niet verwacht dat het er zo goed uit zou zien! Ik vond het heel groente achtig klinken maar volgens mij was het super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Telkens als ik jouw artikels lees krijg ik zo'n honger! Je blogt ook niet voor niets over eten. Rabarber vind ik zo lekker zeker als je het kookt en dan aardbeien erbij toevoegt heerlijk! Maar dit lijkt mij ook een heerlijk recept.

    Liefs, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet dat er heerlijk uit! krijg er spontaan trek in! ^_^

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmm, ziet er lekker uit! & Wat heb je een leuke blog zeg. Ik ga je meteen eventjes volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ohhh jam, klinkt goed <3

    Liefs,

    Svenja
    www.lovinglifeiseasy.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh dit recept ga ik aan mijn moeder laten zien. Ze is helemaal gek op rabarber! Ze maakt er ook wel eens een soort moes van of een crumble, maar een taart nog niet. Ik denk dat ze het heerlijk vindt. X

    BeantwoordenVerwijderen