vrijdag 11 april 2014

Mijn favoriete apps

(Ik heb deze week een beetje lopen prutsen aan mijn blog en eindelijk heb ik dan ook een mooie header met een soort van logo achtig iets! Ik ben er eigenlijk wel ontzettend tevreden mee, wat vinden jullie er van?)

Ja, ook ik zal aan deze 'tag' niet ontkomen. Dit soort artikelen zie ik op verschillende blogs voorbij komen en nu moet ik er ook maar aan geloven. Ik ben redelijk verslaafd aan mijn telefoon. Het maakt het leven gewoon net een stukje makkelijker. Je kan even makkelijk opzoeken wanneer de trein gaat, Google Maps helpt je om de juiste route te vinden en als ik wil weten of er nog iets leuks is op tv vanavond, kan ik daar ook een app voor gebruiken. En dan nu mijn favoriete apps!

Timehop
Toen ik voor het eerst van dit concept hoorde, was ik meteen verkocht. Destijds werkte het alleen maar voor iPhone of via e-mail en toen de e-mail functie eruit ging, moest ik toch even een traantje wegpinken. Laatst kwam ik erachter dat er nu een Android app gelanceerd is, dus mijn geluk kon niet meer op!
Het idee is simpel. Je verbindt je Facebook, Twitter, Instagram, whatever social media je gebruikt. En vervolgens krijg je elke dag een berichtje met daarin wat je precies een jaar geleden (en twee en drie jaar geleden) hebt getweet, gepost of geinstagramt (is dat een werkwoord?). Ik lig regelmatig dubbel om de vroegere ik. Het is vooral leuk, omdat ik twee à drie jaar geleden echt een fanatieke twitteraar was en soms wel 20 tweets per dag verstuurde, die ik nu weer allemaal terug kan lezen!
Timehop is geschikt voor iOS en Android

Runkeeper
Alhoewel het er door de tentamens de laatste week niet echt meer van komt, denk ik dat ik mezelf toch wel fanatiek hardloper mag noemen. Ik ben bijna aan het einde van de Start to Run lessenreeks en als het goed is kan ik dan 5 km achter elkaar hardlopen! Een hele prestatie als je je bedenkt dat mijn conditie bij de eerste les verrassend slecht te noemen was...
Met Runkeeper kan je je runs bijhouden, je gemiddelde snelheid bekijken, intervaltraining doen en (dat vind ik stiekem het allerleukste) runs van anderen bekijken! Jullie mogen ook wel vriendjes worden met mij! Klik dan hier! Alhoewel de GPS soms niet heel correct is, vind ik het toch heel motiverend om met deze app te rennen! Zo kun je goed je vooruitgang bijhouden!
Runkeeper is geschikt voor iOS en Android

Room for Thought
Deze app is langzaam maar zeker de wereld aan het overnemen en terecht! Elke dag krijg ik een berichtje van deze app en zodra ik dat berichtje open heb ik 3 seconden om een foto te maken. Zo heb je na een tijdje dus een soort minidagboekje! 
Hoewel er bij mij ontzettend veel foto's van de tv en m'n laptop tussen zitten, komt Room for Thought af en toe wel eens met een erg leuk foto moment en die kans grijp ik dan ook! Als je wil kun je de foto's vervolgens ook nog delen via Instagram, Twitter of Facebook, maar ik vind het juist wel leuk om deze foto's voor mezelf te houden! 
Room for Thought is geschikt voor iOS en Android

Dat waren mijn drie favoriete apps!
Wat zijn jouw favoriete apps?


13 opmerkingen:

 1. Leuke apps, ik ga de laatste denk ik ook downloaden!
  Leuke blog, ik volg je nu!
  Ik zou het leuk vinden als je ook een kijkje op mijn blog zou nemen en mij zou willen volgen!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Room for Thought is echt een leuke app ja, krijg je lekker spontane foto's van!
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je nieuwe logo ziet er erg mooi uit! Hoe heb je die gemaakt als ik vragen mag? Ik zou namelijk ook graag een keertje een echt logo willen maken :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Runkeeper gebruik ik ook veel ja! Leuk om jezelf met anderen te vergelijken. Timehop heb ik meteen gedownload :D
  En je banner is vet! Al zou ik het persoonlijk mooier vinden als hij in het midden geplaatst was.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha ik had nog nooit van Room for Thought gehoord, maar het klinkt geniaal! Ik denk dat ik die maar eens ga downloaden :) En je logo is mooi geworden!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke apps!! Ik ken Timehop helemaal niet, de andere twee wel en die gebruik ik zelf ook! x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die eerste lijkt me echt grappig, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke apps! Ik kende ze alle drie, alleen ik gebruik ze zelf niet. Ik heb eigenlijk alleen nog "noodzakelijke" apps. Het logo ziet er cool uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wonderful post! Maybe you’d like to follow me too? 
  Kisses, Alina

  Project Germany

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke apps! Runkeeper kende ik al, maar de rest nog niet. Superfijn dat je dit deelde :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Room for thought kende ik helemaal nog niet maar ga ik gelijk downloaden, super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De eerste en laatste ga ik zeker downloaden! :)

  BeantwoordenVerwijderen