maandag 3 februari 2014

Films van de maand... Januari!

Het is de laatste tijd ontzettend koud (in het Noorden in ieder geval) en mijn tentamens heb ik allemaal gehaald, dat betekent: filmtijd! Ik heb in januari best wel weer wat films gezien die ik met jullie zal delen!

Minoes
Ik ben echt een sucker voor films die ik vroeger heb gezien. Dat nostalgische gevoel vind ik echt heerlijk! Van Minoes krijg ik dat gevoel ook! Hij was laatst op tv en ik vond dat het wel weer eens tijd was om een leuke kinderfilm te zien. Ik moet trouwens zeggen dat deze film ook bomvol volwassen grapjes zit. "Ja, jij weet wel wat je met de vrouwtjes aanmoet." *kat met kakker stem* "Grr. Oh zeker wel!"

Brammetje Baas
Wel een kinderfilm, geen nostalgie. Sommige mensen weten niet hoeveel goede Nederlandse (kinder)films er gemaakt worden en dit is er één van! Het drukke jongetje Brammetje Baas gaat naar groep drie. Hij hoopt daar veel te leren, maar omdat zijn hoofd nogal vol zit met van alles en nog wat, loopt hij tegen nogal wat problemen aan...

The Big Lebowski
Een echte klassieker! En een goede klassieker ook! Ik lag regelmatig dubbel over de nuchterheid van meneer Lebowski himself. Het verhaal schiet wel een beetje alle kanten op, maar dit houdt je er ook wel weer bij. Alle stonede momenten worden ook uitermate goed in beeld gebracht!

Sliding Doors
Deze film vertelt eigenlijk twee verhalen. Het verhaal over de vrouw die haar trein wél haalt, waardoor ze haar echtgenoot betrapt met een ander en het verhaal over de vrouw die haar trein niet haalt, waardoor ze haar echtgenoot niet betrapt met een ander. Een lekkere simpele film, die nog verrassend goed eindigde!

Ocean's Thirteen
Ik heb Ocean's Eleven en Ocean's Twelve echt al honderd keer gezien en ik kwam er laatst achter dat ik Ocean's Thirteen nog nooit had gezien! Dat werd dus tijd! Weer een heerlijke film, maar wel iets minder dan de vorige twee die gewoon geniaal waren. Het is iets minder obvious dat ze echt uit zijn op iets groots, maar met George Clooney en Brad Pitt in de hoofdrol hoor je mij niet klagen!

How I Live Now
Na mijn goede voornemen over lezen te hebben uitgesproken ben ik als een malle gaan lezen en heb ik inmiddels alweer vier (!) boeken uitgelezen. Waaronder How I Live Now. De grap van dit boek was, dat ik hem echt al sinds mijn elfde in de kast heb liggen, maar het altijd te ingewikkeld vond om te lezen. Het is ook een vrij ingewikkeld boek, maar nu waagde ik me er toch maar aan. Ontzettend mooi boek! De film is ook echt prachtig, al is die niet altijd even trouw aan het boek. Normaal stoor ik me daar altijd heel erg aan, maar bij deze film niet, omdat het eigenlijk wel iets toevoegde aan het verhaal. Zeker een aanrader (de film en het boek).

The Perks of Being a Wallflower
Dit boek was ik al ongeveer een half jaar aan het lezen voor ik er eindelijk doorheen kwam. Nog steeds vind ik het boek niet heel spectaculair, maar de film daarentegen is echt goed! In het boek gaat alles vrij langzaam, maar in de film gebeurt er telkens weer wat nieuws. Voor mensen die houden van personages die veel ontwikkelingen doorgaan, is dit een aanrader!

Beautiful Creatures
Mijn ouders hadden laatst een hele mooie film gezien zeiden ze van een Deense regisseuse en ze wouden graag nog meer films van haar zien. For some reason dachten ze dat deze film ook van haar was (wat dus helemaal niet waar is). Ze hadden hem gehuurd en wij gingen hem met z'n allen kijken. Mijn ouders vonden het maar niks, ik vond het best oké. Ik weet dat van deze film ook een boek is en eerlijk gezegd had ik liever eerst het boek gelezen, omdat ik wel merkte dat de film op sommige punten niet helemaal duidelijk was. Toch wel een leuke film!

En dat was het alweer voor januari. Hebben jullie nog goede films gezien de afgelopen tijd?

3 opmerkingen:

 1. brammetje baas en perks of being a wallflower vond ik mooie films!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke post, wij hebben geen tijd voor films, studeren, bloggen pff, maar dat vinden we top!
  leuke blog! greetings http://www.we-heart-fashion.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nu heel benieuwd naar how I live now! :) Sliding doors vond ik wel grappig klinken, jammer dat de trailer weinig weggeeft. ;) Liefs, Rowan

  BeantwoordenVerwijderen