maandag 30 december 2013

Terugblik op 2013

Jaja, ook ik moet er aan geloven. Een terugblik op 2013! Je hebt er vast al honderden gelezen, dus wat maakt deze nou zo speciaal? Dat 2013 voor mij echt een fantastisch jaar was en dat ik er van overtuigd ben dat 2014 het niet kan overtreffen (sorry!). 2013 was zeker wel mijn jaar!

Het begon natuurlijk met oud en nieuw. Ik vierde het met mijn gastgezin en het was erg gezellig! Ik had geen idee wat 2013 me nog zou brengen, maar 2012 was ook al zo'n gelukt jaar, dus of 2013 het zou overtreffen; ik wist het niet. Rond half 1 ('s nachts) belden mijn ouders me op vanaf Schiphol. Zij kwamen net terug van Tenerife en wensten mij een gelukkig nieuwjaar. 2013 was van start gegaan!

Al snel daarop volgde mijn verjaardag. Ik werd eindelijk 18! Een grote mijlpaal natuurlijk. Eindelijk mocht ik dan ook in Zweden legaal een club in, alcohol kopen en sigaretten kopen, want ja, dat doe ik natuurlijk (not). Wat ik het meest geweldige vond aan mijn verjaardag, was dat ik er toen achter kwam dat mijn vrienden in Zweden ook échte vrienden zijn. Ze waren niet met me bevriend omdat het anders zo zielig zou zijn voor mij, als uitwisselingsstudentje in het grote Zweden. Ik kreeg een prachtige (roze!) step van ze waarmee ik de hele school onveilig heb gemaakt!


In maart had ik mijn volgende hoogtepunt. Ik ging met mijn gastgezin naar Stockholm om Alegria van Cirque du Soleil te zien! Al jarenlang wilde ik een keer naar een show van Cirque du Soleil, maar nooit kwam het er van. Toen ik kaartjes kreeg op m'n verjaardag voor Alegria, kreeg ik bijna tranen in mijn ogen. Na in Stockholm lekker geshopt te hebben, gingen we naar 'Globen' waar de show was. Echt fantastisch!


En in april ging ik dan eindelijk met mijn klas naar Duitsland! Jeej! Het was echt een hele toffe reis! En dan bedoel ik ook letterlijk de reis, want we waren 12 uur (!) kwijt aan reizen en daar bestaat ook meer dan de helft van mijn foto's uit. Wat we allemaal deden in Duitsland doet er niet toe, maar de band met mijn Zweedse klasgenoten werd alleen maar sterker en sterker. Top!


In juni gebeurde er echt een hele hoop. We hadden een emotioneel afsluitingskamp van de YFU (oh, wat heb ik gehuild!), de laatste schooldag (ja, weer een hoop tranen), ik liet mijn tattoo zetten (pijnlijk, maar leuk!) midzomer (dat was leuk!) en naar Lappland (dat was nog leuker!). Ik kan nog steeds iedereen aanraden om een reis naar Lappland te boeken voor deze zomer, want echt, je kijkt je ogen uit!Juli was mijn laatste maand in Zweden. Vervelend, maar het was ook erg leuk! De gedachte dat ik eigenlijk al een maand eerder naar huis had moeten gaan, vrolijkte me telkens weer op. Ik werkte in het circus en het is echt één van de beste baantjes die ik ooit heb gehad!

Ja, dit ben ik echt!

En de rest van het jaar kan ik eigenlijk in één alinea wel samenvatten. Na de Keiweek melde ik me aan bij A.S.V Dizkartes, waar ik tot nu toe nog geen spijt van heb gehad! Ik begon met een nieuwe studie en ik heb het nog steeds ontzettend naar m'n zin daar. Mijn zusje (en later ik ook!) zijn uit huis gegaan, spannend, maar gelukkig kwam het allemaal goed! En als laatste heb ik een hoop nieuwe mensen leren kennen in Grunn.

2013 was echt een fantastisch jaar! Ook in 2014 staan er weer een hoop leuke dingen op het programma (ik ga weer terug naar Zweden!), maar of het zo leuk zal worden als 2013, dat betwijfel ik een beetje!

3 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig jaar :) Leuk dat je in Zweden bent geweest, ben je daar au-pair geweest of gewoon gestudeerd?

    liefs,
    Femke van unendful.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. superleuk dat je in zweden bent geweest en zoveel goede vrienden hebt kunnen maken! Echt jaloers ;p

    BeantwoordenVerwijderen