zaterdag 31 augustus 2013

Zebra kind

"Goh, waar komt dat leuke spijkerblousje vandaan die je aanhebt?" "Die komt van de Wibra!" "Oh.. Naja, laat maar dan..."

Hoe vaak ik dit wel niet heb gehoord! Ik heb een ontzettend leuk spijkerblousje die toevallig van de Wibra komt en dat kan niet. Dat mag niet volgens heel veel mensen. Bij de Wibra en Zebra komen alleen maar mensen van 50 die geen stijl hebben. Waarom is dat zo? Ik snap dat echt niet. Ik bedoel, ik snap niet dat mensen het erg vinden dat je dingen van de Wibra koopt, niet dat mensen van 50 daar dingen kopen. Als je nagaat, de Primark is ongeveer net zo goedkoop. Oké, die heeft misschien een iets meer op mode gerichte collectie, maar als nog. Waarom zou je niks bij de Wibra en/of Zeeman mogen kopen?

Ik herinner me nog die Zeemanonderbroeken actie. Iedereen wou per se die Zeeman onderbroeken hebben. Waarom? Vraag ik me af. Toen was het ineens helemaal oké om met een onderbroek rond te lopen waarvan iedereen kon zien dat hij van de Zeeman kwam. Maar zodra je een kledingstuk van de Zeeman aanhebt, of maar uit de Zeeman winkel loopt, wordt je raar aangekeken door andere mensen.

Hetzelfde geld voor de kringloopwinkel. Zoals je al kon zien in mijn Limburgse shoplog, koop ik wel vaker dingen van de kringloopwinkel. Natuurlijk stop ik ze eerst in de was voordat ik het aan hebt, omdat het meestal niet zo fris ruikt, maar waarom krijg ik altijd een beetje afkeurende blikken als ik zeg dat ik wel eens bij de kringloopwinkel kom? Als je zegt dat iets van een vintageboetiekje uit Parijs komt, ben je helemaal hip, maar als het van de kringloopwinkel bij het industrieterrein komt, moet je je schamen.

Ben ik de enige die de Zeeman, Wibra en kringloopwinkel waardeert? Het klopt inderdaad dat je maar net geluk moet hebben of er iets ligt, maar zeg nou zelf, hoe uniek ben je als je iets van de kringloopwinkel koopt! Meestal is het kleding van een collectie die een aantal jaar geleden al uitkwam en er is dus niemand die het heeft.

Koop jij wel eens iets bij de Zeeman, Wibra en/of kringloopwinkel?

2 opmerkingen:

  1. Leuke blog heb je, ik ontdek je net.
    Ik vind zelf niet vaak leuke dingen bij de Wibra en Zeeman, maar koop er wel wol waar ik hele mooie sjaals van brei. De kringloopwinkel moet ik nog ontdekken! Vintage!
    LEkker kopen en dragen wat je leuk vindt!

    BeantwoordenVerwijderen