woensdag 31 juli 2013

Gastgezin of uitwisselingsstudent worden?

Ja, en dan ben je weer in Nederland. Thuis ben ik nog niet, want toen ik lande op Schiphol gingen we meteen door naar Maastricht om hier nog van de laatste dagjes vakantie te genieten. Het voelt ontzettend raar, ik ben toch maar een jaar weg geweest. Heb niks van Nederland meegekregen en dan wordt je meteen in het diepe gegooid. Iedereen doet alsof ik nooit ben weggeweest en zo voelt het dan ook wel een beetje. Toch mis ik Zweden wel hoor... Met al het lekkere eten (fika!), de vrienden die ik daar had... Maar ik ben ook wel blij dat ik weer thuis ben hoor!

Uitwisselingsstudent
Ik neem nu ook maar even mooi van de gelegenheid gebruik om wat reclame voor de YFU te doen, de organisatie waar ik mee rees. YFU is echt een fantastisch goede organisatie met wel 60 jaar aan ervaring. Ze weten dus precies waar ze het over hebben en ze begeleiden je voor je jaar, tijdens je jaar en na je jaar. Dus als je er misschien over nadenkt om uitwisselingsstudent te worden, neem een kijkje op hun site.

Gastgezin
Wil je nou niet per se uitwisselingsstudent worden, omdat je bijvoorbeeld te oud of nog te jong bent, dan kun je ook je familie overhalen om gastgezin te worden! Ik weet niet of ze nog gezinnen zoeken voor dit jaar (de studenten komen in augustus aan in Nederland!), maar het is altijd goed om je vroeg op te geven als je bijvoorbeeld volgend schooljaar gastgezin wilt worden! Gastgezin zijn is echt een fantastische ervaring! Je krijgt een andere cultuur in je huis en tegelijkertijd een nieuw familielid. Als je geïnteresseerd bent, neem dan ook eens een kijkje op hun site!

Ik hoop dat ik jullie heb weten te overtuigen om uitwisselingsstudent of gastgezin te worden, of in ieder geval jullie interesse heb gewekt!

Make the world your home! 
YFU

2 opmerkingen:

  1. Wauw interessante post! Ik zit er zelf over te denken om na mijn examenjaar een jaar naar Amerika te gaan maar heb nog geen idee hoe en wat.. Misschien een beetje raar maar zou je me er meer over kunnen vertellen? Ik heb al heel veel site's opgezocht enzo maar ik denk om het aan een persoon te vragen die het zelf heeft meegemaakt je toch de beste indruk krijgt

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen