zaterdag 8 juni 2013

Viktoria

Ik moet toch echt even een ode plaatsen aan de nieuwste cd (of ja, hij kwam alweer twee en een half jaar geleden uit) van Maria Mena. Maria Mena is echt één van mijn favoriete artiesten en toen ik erachter kwam dat ze uit Noorwegen kwam, werd ik alleen nog maar meer fan! Je moet weten dat Noorwegen en Zweden heel erg met elkaar verbonden zijn. Viktoria is één van de eerste cd's die ik echt mijn favoriete cd kan noemen en ik wil jullie graag laten luisteren naar mijn allerfavorietste (dat is geen woord hè?) liedjes van die cd!

My Heart Still Beats

Dit is echt mijn favoriete nummer! Ik vind het echt ontzettend tof dat de achtergrond beat eigenlijk helemaal niet overeen stemt met wat ze zingt, maar toch ook weer wel. Het geeft echt een heel raar gevoel. Ik vind het ook ontzettend mooi dat er verschillende delen in het liedje zitten, waardoor je er nooit op uitgekeken (of geluisterd?) raakt!

It Took Me By Surprise

Dit liedje staat ook hoog op het lijstje van mijn favoriete nummers! Hier heb je ook weer dat je verschillende delen in het nummer hebt, waardoor je er nooit op uitgekeken raakt. Het intro van dit liedje vind ik ook echt mooi! Eerst denk je: wauw, mooi liedje, lekker rustig. En dan komen die laatste tonen, wauw! Wat een 'change'! Love it!

Habits

Ik ben niet echt een persoon die veel waarde hecht aan de tekst in een liedje. Ik vind liedjes eerder mooi om de melodie en het ritme, dan om de tekst. Als een liedje dan blijkbaar toch een mooie tekst heeft, is dat alleen maar mooi meegenomen! Dat is het geval met Habits. Ontzettend mooi nummer, vooral wanneer Mads Langer (de man) er in komt, dat maakt het liedje echt af!

Viktoria

De titelsong van de cd, als je het zo wilt noemen, kan ik natuurlijk niet overslaan! Ontzettend mooi nummer die een prachtige opbouw heeft. Begint rustig en aan het einde ontploft het als het ware. Dit is ook één van de eerste liedjes waar ik zelf de akkoorden uit heb weten te halen, dus daar ben ik ook wel een beetje trots op al zeg ik het zelf!

Dit waren maar een paar liedjes van deze prachtige cd! Ik wou jullie gewoon graag kennis laten maken met de cd, aangezien ik vind dat Maria Mena veel meer aandacht verdiend! Ze is gewoon een topzangeres!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten