dinsdag 23 april 2013

Duitsland!

Wees alvast maar voorbereid op een overload aan foto's!
Vorige week was ik met mijn klas een weekje in Duitsland. We rezen daarheen met het EU Comenius Project, waar sommigen van jullie misschien wel van gehoord hebben. Er was daar ook nog een Belgische school, dus ik kon mijn Nederlands weer even updateren. Ik heb een paar foto's uitgekozen die ik graag met jullie wil delen! Het zijn meest sfeerfoto's, omdat ik niet weet of mijn vrienden het goed vinden als ik foto's van ze op het wereld wijde web zet. Een paar foto's heb ik trouwens bewerkt (staat er wel bij welke het zijn) en op de andere foto's vind ik dat mijn fotografische skills echt goed naar voren komen. Ahum...

In het vliegtuig! We hebben in totaal 15 uur (!) gereisd. Met 4 treinen, 2 bussen en een vliegtuig.

Aangekomen op het vliegveld van Keulen! Ik zag het wel zitten om het vliegtuig van kwart voor vijf naar Palma de Mallorca te nemen!

Op het vliegveld hadden ze echt een enorme Haribo winkel! Zweden zijn echt dol op snoep, dus we stonden allemaal te watertanden!

Natuurlijk moest er ook even iets gedronken worden bij de Starbucks! Aangezien ik cafeïne-intolerant ben, ging ik voor een cafeïne-vrije frappucino!

En weer met de trein!

Eindelijk op onze eindbestemming; Lemgo! Alhoewel, we wisten toen nog niet dat we eerst nog een busreis door de middle of nowhere moesten maken van ongeveer drie kwartier...

Het prachtige landschap daar! Ondanks dat het niet zo plat was als in Nederland, voelde ik me helemaal thuis! Deze foto is bewerkt.

Een paar foto's van de stad zelf. Er staan ontzettend prachtige huizen in Lemgo!

We zijn een heel oud kerkje opgeklommen en dit is het uitzicht.

Een close-up van één van de prachtige gevels in Lemgo!

En toen was het tijd voor middageten. We kregen als toetje één of andere rare groene gelei. Het was niet heel lekker, maar het was ontzettend leuk om er mee te spelen!

We waren het grootste gedeelte van de tijd op een school en de kinderen op die school weten wel wat cool is!

We waren opgedeeld in verschillende groepen voor workshops. Ik zat in de foto-journalist groep (vandaar de enorme hoeveelheid aan foto's) en de klasgenoot op de foto zat in de muziekgroep. Deze foto is bewerkt.

Het allerbeste van Duitsland: Rittersport chocolade! Ik heb in de vijf dagen dat we er waren (waarvan 2 dagen reisdagen) ongeveer 8 van zulke chocoladerepen gekocht... Hun slogan "Quadratisch. Praktisch. Gut." Gebruik ik nu te pas en te onpas.

Een tractor...

Hier beklommen een ontzettend groot standbeeld waar je dus ook ontzettend mooie uitkijk had! Deze foto is bewerkt.

In een openlucht museum leerden we dingen over heksen en demonen. Deze foto heb ik daar gemaakt en vervolgens een beetje bewerkt.

Een lerares van ons heeft een aantal jaar in Duitsland gewoond en volgens haar moesten we dit proberen. Het is appelsap, maar dan met prik. Toen ik het flesje zag, las ik als eerste 53% en dacht: uhm, het was toch zonder alcohol? Pas daarna zag ik het woord "Fruchtgehalt"...

De Duitse lucht.

Eén van de Duitse leraren had deze ontzettend mooie hond. Ik noemde haar Bailey, omdat ik vind dat ze er als een Bailey uitziet.

Op de terugweg kwam ik dit ongelooflijk grappige waarschuwingsbordje tegen. Tja, 't helpt wel!

In de trein van Stockholm naar Sundsvall was de buitenlucht zó ontzettend mooi! Heel jammer dat de trein niet even stil kon staan, want dit is de beste foto die ik kon maken...

Nou, dat was het wel zo'n beetje. Ik heb het echt ontzettend naar mijn zin gehad en heb er een heleboel nieuwe vrienden bij! Een topweek dus!

2 opmerkingen: