woensdag 5 december 2012

Goede voornemens

Het is alweer drie december vandaag. De winter is nu echt op gang. Ik heb gehoord dat er in Nederland al sneeuw is gevallen en dat iedereen in rep en roer is. Kom gezellig hier heen, zou ik zeggen, hier was het vrijdag -3 en geen sneeuw en zaterdag was het ineens -15 en 40 cm sneeuw. Je hoort mij niet klagen hoor! Ik hou van sneeuw en de kou valt me eigenlijk nog best wel mee.

Maar daar wou ik het eigenlijk niet over hebben. Nu het december is, komt het einde van het jaar ook weer in zicht. Natuurlijk eerst Sinterklaas, dan nog eens Kerst en dan pas is het zover, maar ik wou het er toch alvast even over hebben. Ik ben namelijk al lang bezig met het bedenken van goede voornemens. Over het algemeen hou ik ze niet echt vol, zeg maar gerust, nooit, toch is het altijd weer leuk om er een of meer te hebben en ze proberen (zo lang mogelijk) vol te houden.

Twee jaar geleden ben ik geloof ik echt met goede voornemens begonnen. Daarvoor was het altijd gewoon, goed m'n best doen op school, enz. Maar twee jaar geleden had ik echt een doel voor mezelf gesteld. Ik vind van mezelf dat ik best ongezond eet. Destijds kon ik 's avonds voor de tv makkelijk een hele zak chips wegwerken en dat drie keer in de week. Je zag het niet aan m'n gewicht, maar ik wou er toch iets aan doen. Mijn goede voornemen was dan ook om elke dag minstens één stuk fruit te eten. Ik heb het volgehouden, precies tot 'Blue Monday'... Voor degenen die dit begrip niet kennen, even een uitleg.
Blue Monday is ook wel de meest deprimerende dag in het jaar. Hij valt altijd ergens eind januari. Het is de meest deprimerende dag van het jaar, omdat op die dag de meeste mensen stoppen met hun goede voornemens. Alle dieeten (dieten?) die de eerste januari op gang zijn gezet, worden abrupt verbroken en al het fruit dat elke dag gegeten wordt, bleek voor niks te zijn geweest.
Ik kan me nog goed herinneren dat ik die ene maandag geen fruit mee naar school had meegenomen en precies die dag vertelde mijn vriendin over Blue Monday, dat dus op die dag viel. En op precies die dag had ik geen fruit mee naar school en at ik het ook niet toen ik thuis kwam. Jammer, maar helaas...

Vorig jaar (of eigenlijk dit jaar dus) was één van mijn goede voornemens natuurlijk om mijn examens te halen en naar Zweden te gaan. Die twee dingen zijn gelukt. Ik kan me eigenlijk niet meer herinneren of ik nog meer goede voornemens had...

En dit jaar dan? Ja, ik heb er in ieder geval één. Het is niet echt een concreet voornemen, maar ik wil meer gaan lezen. Ten eerste omdat ik het Zweeds nu aardig onder de knie begin te krijgen en ik graag meer Zweeds wil lezen om het te leren. De welbekende Milenium-trilogie staat dan ook als één van de eerste boeken op mijn 'te-lezen-lijstje'. Ik lees op het moment Hungerspelen, oftewel de Hongerspelen, in het Zweeds. Het gaat me goed af en begrijp eigenlijk alles wat er staat. Ik vind het zelf leuker en meer uitdagend om boeken in een andere taal te lezen, zoals Engels of Zweeds. Doordat ik nu een nieuwe taal aan mijn lijst kan toevoegen, is het ook uitdagender en leuker om te lezen.
Als beginnetje heb ik een account aangemaakt op de site 'Goodreads'. Hier kun je je eigen boeken bijhouden die je hebt gelezen, wil lezen of leest, maar ook die van anderen! Superleuk!

Goodreads

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je Zweeds kan! Dat hoor je niet zo vaak als iemand uit Nederland komt hihi

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha lezen is leuk, ookal heb ik er helaas weinig tijd voor. ^^ xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Neem ook eens een kijkje op mijn blog!
  www.flavoursx.blogspot.nl

  xLeuk artikel! Neem ook eens een kijkje op mijn blog!
  www.flavoursx.blogspot.nl

  x

  BeantwoordenVerwijderen