donderdag 1 maart 2012

Kleding

Kleding is iets waar elk meisje van houdt, zeggen ze. En shoppen is de allergrootste hobby van een meisje, zeggen ze. En elk meisje droomt er van om creditcard te hebben zonder limiet, zeggen ze.

Bij mij is dat dus niet het geval. Nou wil ik niet zeggen dat ik niet van kleding houd, ik doe elke morgen echt wel mijn best om er goed uit te zien. En shoppen doe ik ook graag. En ik zou best een creditcard zonder limiet willen hebben, maar het zijn allemaal geen dromen van mij. Als ik aan het shoppen ben, ben ik niet iemand die twintig kledingstukken meeneemt naar de paskamer en er vervolgens vijf dingen van koopt en dat in elke winkel. Ik ben heel zorgvuldig met winkelen en ben meestal bang dat ik iets koop wat ik later toch niet zo leuk vind. Ik ben misschien zelfs wel iets té bang.

Het is namelijk vakantie en dan krijg je tijd om al je spullen eens op te ruimen. Ik besloot door mijn kast te gaan, aangezien die een dikke bende is en heel veel spullen die erin lagen, waren niet van mij. Wat ik dacht bleek waar te zijn. 1/3e van de kleding was niet van mij, 1/3e van de kleding kon ik weggooien of verkopen en de overige kleding bleek wel van mij te zijn. Als ik nu rechts naar mijn kledingkast kijk, zie ik op elk plankje ongeveer een stapeltje van vier kledingstukken liggen. Er bleef dus niet veel kleding over…

Toch vind ik het niet erg. Ik heb net genoeg kleding om elke dag wat anders aan te doen en ik kan ook genoeg nieuwe setjes bedenken. Ook heb ik niet veel last van kleding dat één keer gedragen wordt en vervolgens nooit het daglicht zal zien.

Ik ben dus niet een typisch meisje dat elke kledingwinkel leeg koopt. Ik hou van kleding shoppen, maar met mate en meestal alleen als ik iets nodig heb of iets heb gezien wat ik graag wil hebben. Mijn kledingkast puilde uit van kleding dat niet van mij was en is nu ernstig leeg. Alhoewel ik denk dat dat niet heel lang meer gaat duren, het is namelijk bijna weer maart en dat betekent nieuw kleedgeld!

3 opmerkingen:

 1. Ik heb dat juist wel! Best erg maar mijn kledingkast puilt uit van kleding die ik niet meer draag, maar ook van de kleding die ik nog wel draag. Ik heb zelfs mijn boekenkast moeten omtoveren tot schoenen, tassen en basic kleding kast haha. ;) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha bij mij is het heel erg dubbel,
  ik kan wel een groot deel uit m'n kledingkast gooien en verkopen (dat ga ik nu ook zeker doen haha)
  en bij winkelen kan ik goed met mate shoppen, ik hou ook van sale-hunting haha!

  Maar als ik de mogelijkheid zou krijgen om met een onbeperkt bedrag te winkele, wow dan wist ik het wel!

  &Wat gaaf dat je in Zweden bent geweest, daar wil ik zo graag een keertje naar toe!
  In Rotterdam is ook een Monki he! Misschien is dat dichterbij voor je? (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik woon in het Noorden dus dan is Rotterdam niet echt dichterbij :P

   Verwijderen