donderdag 12 januari 2012

Uit de oude doos

Natuurlijk had hier nu een prachtig mooi artikel moeten staan over mijn verjaardag en mijn leven tot nu toe, maar dat is er volledig bij ingeschoten. Maar bij deze dus, ik ben jarig vandaag!

Ik was het zelf allang weer vergeten, maar ik kwam er laatst achter dat ik drie en een half jaar geleden ook een blog had. Ik schreef toen een soort verhaaltjes over actuele dingen, een soort columns dus. Ik vond toen dat ik echt fantastisch schreef. Nu vind ik het hilarisch om terug te lezen. Even voor de beeldvorming, ik was toen 13.

Dit stuk gaat over de Olympische Spelen die toen plaats vond:De Olympische Spelen, ik kan er moeilijk omheendraaien. De een zegt dat ze niet gehouden moeten worden en de ander zegt van wel. Maar het is nu al te laat om alles af te zeggen. Wat ik er van vind? Ik weet niet, natuurlijk is het zo dat ze in China niet goed met de Tibetanen omgaan en dat de lucht in Peking erg vervuild is, maar ik vind dat de Chinezen goed hun best hebben gedaan om er iets tegen te doen. Bijvoorbeeld dat op de ene dag alleen auto’s mogen rijden met aan het eind van het nummerbord een oneven getal en de volgende dag nummerborden die eindigen op een even getal. Dat soort dingen helpen verschrikkelijk, ze zouden het eigenlijk in heel de wereld moeten invoeren. Oké, misschien is het een beetje overdreven, maar het zou ook al helpen als wij als Nederland, dat kleine pietepeuterige landje het zou doen. Als er één schaap over de dam springt, volgen er meer. Maar het is wel een heel gedoe om dat in te voeren in een heel land, ook al is het nog zo klein. Om terug te komen op de Spelen. Ik vind uiteindelijk toch dat Nederland moet gaan. Natuurlijk moet het veranderen met de mensenrechten in China, natuurlijk vind ik dat ook! Maar om die reden nou zo’n groot evenement af te lassen? China wil met de Spelen laten zien dat ze ook goede dingen kunnen doen en dat ze best wel weten hoe ze dat moeten doen. Zoveel mensen hebben hier aan meegewerkt, alleen al aan de opening werken ongeveer tienduizend mensen mee. Ik vind dat China het knap heeft gedaan! En als Nederland nou ook nog een paar medailles wint, ben ik helemaal tevreden!


Dit artikel gaat over het feit dat je al zo vroeg pepernoten kan kopen:Ik word er echt serieus GEK van!! Het lijkt echt gewoon een strijd om wie er het eerste is. Waar heb ik het over? Over de sinterklaasgekte die al eind zomer lijkt te beginnen. Wat is het nut ervan om vier maanden voor sinterklaas überhaupt in Nederland is al pepernoten te verkopen. Ik bedoel; er zijn nog geen pieten om het te strooien of om het in de schoentjes te stoppen. 

Net als die sinterklaasfilms. Het is al te zot voor woorden dat ze nu al in de bioscoop zijn, maar dat het er twee zijn, dat slaat alles! Wat moeten al die kinderen wel niet denken. Het ene kind zegt dat de pakjes van de boot zijn gewaaid (de boot die nu nog lekker in Spanje ligt) en het andere kind zegt dat de pakjesboot gewoon helemaal verdwenen is. Als er trouwens een kind is die nu een sinterklaasfilm wil zien, meld je, want naar mijn zeggen is er geen enkel kind nu geïnteresseerd in een sinterklaasfilm.
Maar weetje wat het rare is van het eerste stukje dat ik schreef? Over die pepernoten? Iedereen vind ze lekker. Niemand maakt het uit dat ze in de winkel zijn (alleen maar lekker), maar de gekte eromheen maakt mensen gewoon gek. Ik zou zelf ook wel pepernoten willen eten in de zomer, maar als ze er dan gewoon anders uitzien en een andere naam hebben, krijg je niet zo’n sinterklaas gevoel.
Wat vind jij? Vind je dat de sinterklaasgekte ook wel een maandje of 2 later mag beginnen? Of mag hij volgens jou al begin zomer beginnen? En wat vind je erger; dat er twee sinterklaasfilms zijn of dat ze nu al uitkomen?

En? Had ik al potentie als 13 jarige?

3 opmerkingen:

 1. haha wat grappig om te lezen! Je kon toen wel al goed & leuk schrijven x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, erg leuk om te lezen hoe je vroeger schreef! Je had zeker al potentie (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whahaha wat leuk zeg om te lezen! Je had zeker potentie hoor :), leest lekker door ^^.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen