zaterdag 17 januari 2015

Waarom ik taal zo leuk vind

Ik vind taal echt één van de interessantste dingen die er is. Je kunt er zoveel mee en toch ook weer zo weinig. Het is iets vreemds en ontastbaar, maar toch ook iets waar we graag grip op willen krijgen. Ik kan heel lang over taal nadenken en filosoferen. Soms heb ik wel eens spijt dat ik niet een taal ben gaan studeren of taalwetenschappen, maar dan bedenk ik me weer wat voor ontzettend leuke studie ik doe. Toch is taal iets belangrijks voor mij en iets geks. Gister was zo'n gekke taaldag.

Jullie weten vast allemaal wel dat ik twee jaar geleden een jaar op uitwisseling ben geweest naar Zweden. Als je het niet wist, bij deze, je zult er vast nog wel meer over horen op mijn blog. Ik heb daar heel veel Zweedse mensen leren kennen, maar ook heel veel mensen van andere delen van de wereld. Mijn Facebookvrienden komen van over de hele wereld. Brazilië, Finland, Zwitserland en ook China. Eén van mijn Chinees-Zweedse vriendinnetjes was dit weekend in Amsterdam omdat ze een toelating had voor de hotelschool in Den Haag. Natuurlijk stapte ik met mijn weekend-ov ook op de trein om met haar af te spreken!

Zodra we elkaar zagen begonnen we meteen in het Zweeds te praten en meteen vanaf het begin bedacht ik me hoe gek dat eigenlijk was. Zij komt uit China, ik uit Nederland, we zijn in Amsterdam en praten Zweeds met elkaar. We deden een tocht met een rondvaartboot en ook de rondvaartbootschipper vond het gek. "Wat voor taal spreken jullie nou met elkaar?" vroeg hij verbaasd. Toen ik antwoordde dat we Zweeds met elkaar praatten, keek hij ons heel gek aan...

Maar het was wel een ontzettend leuke en gezellige dag. Ik heb lekker de toerist uitgehangen en als avondeten hadden we heerlijke pannenkoeken gegeten. Mijn Chinees-Zweedse vriendin is inmiddels verslaafd aan stroopwafels en vind Amsterdam een ontzettend leuke stad!


2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je haar dan weer zag! En wat grappig van de taal :) Zweeds lijkt me wel moelijk, ik kan alleen maar de basic zinnetjes.

    BeantwoordenVerwijderen