dinsdag 17 juni 2014

Ik wil nog dit, ik wil nog dat


Aan dit liedje moest ik even denken. Voor de studie moet ik voor volgend jaar allemaal keuzes maken en eigenlijk weet ik het allemaal niet. Ik wil zóveel! Ik heb al de keuze gemaakt om voor muziek te kiezen, maar eigenlijk vind ik theater ook wel leuk. Daarnaast moeten we kiezen tussen management of educatie en dat lijkt me óók allebei wel leuk... Ook wil ik nog in Zweden gaan studeren en dan moet ik nog kiezen uit die honderden leuke masters die er te vinden zijn in de wereld. Het liefst zou ik het allemaal willen doen, maar dat gaat nou eenmaal niet... Er zijn gewoon teveel leuke dingen!

Een paar jaar geleden hadden we op de middelbare school een soort cross-over workshops waarbij we workshops volgden met alle verschillende jaren door elkaar. Bij één workshop deden we eerst een voorstelrondje waarbij iedereen moest vertellen wie hij of zij was, hoe oud je was en wat je hobby's waren. Bij mij ging dat ongeveer zo.

"Ik ben Judith, ik ben 15 jaar en mijn hobby's zijn circus, pianospelen, muziek luisteren, toneel spelen, ballet dansen, zingen, lezen, fotograferen.. Ja, dat was het denk ik wel."

Na mij kwam een jongetje die, gok ik, in de eerste of tweede zat. Toen hij ging vertellen, viel mijn mond zowat open van verbazing.

"Ik ben K., ik ben 12 jaar en ja... ik heb eigenlijk niet echt hobby's..."

Degene die de workshop gaf probeerde nog uit hem te halen wat hij dan deed als hij uit school was, maar meer dan "computeren" kwam er niet uit het jongetje. Ze bestaan dus echt... Mensen zonder hobby's. Ik ben ongeveer het tegenovergestelde daarvan en heb een beetje te veel hobby's. Ook leuk, maar ook lastig, want helaas heb ik geen tijd om alles tegelijk te doen. 

Ik heb 100 hobby's en ik zal nooit afstand van ze doen. Gelukkig houdt het me bezig en weet ik in ieder geval zeker dat ik nooit een zielige kluizenaar zal worden die nooit wat te doen heeft.


'k Heb 100 hobby's, 100 hobby's
Ik goochel en ik schilder en ik zoek de bonte fuut

Ik heb 100 hobby's, ik heb 100 hobby's

Ik spring graag trampoline maar ik spring ook parachute
'k Heb 100 hobby's
En ik verveel me geen minuut3 opmerkingen:

 1. Haha, wat een groot contrast met jou inderdaad! En bij jouw hobby's ben je bloggen nog vergeten ook, shame on you!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh oeps, dat deed je toen waarschijnlijk nog niet? hihi.

   Verwijderen
  2. Toen blogde ik inderdaad nog niet! Haha! Inmiddels heb ik er dus nóg een hobby bij!

   Verwijderen