vrijdag 2 mei 2014

Films van de maand... April!

Ik heb een tijdje niet dit artikel geschreven, omdat ik gewoon echt weinig films keek... Ik had het ontzettend druk met de studie en dan schiet het film kijken er nog al eens bij in! In april had ik tentamenweek (of eigenlijk eind maart) en na de tentamens had ik weer vol op tijd om films te kijken! Dit zijn de films die ik in april heb gezien!

Frozen
Als dit geen Disney klassieker wordt (of eigenlijk al is!) dan weet ik het ook niet meer. Prinsessen, magie, liefde, muziek, kwaad en goed, alle elementen van een goede (Disney)film komen in deze film voorbij! De muziek is ontzettend goed en de titelsong Let it go heeft dan ook een Oscar gewonnen, wat uiteraard helemaal terecht is! Een aanrader voor jong en oud.

Gravity
Ik had al veel van deze film gehoord en toen ik laatst op Twitter vroeg welke film ik gezien moest hebben, stelde iemand Gravity voor. En diegene had gelijk! In eerste instantie had ik niet gedacht dat een film met twee acteurs (en één die in de eerste vijf minuten doodgaat en iemands stem) mij zo zou grijpen! De machteloosheid voel je gewoon door je scherm heen branden.

Lucia de B.
Ik ben net te laat geboren om het verhaal en het drama van Lucia de B. echt meegemaakt te hebben, maar ik kan me nog goed herinneren dat ik op het Jeugdjournaal haar verhaal hoorde nadat bekend werd gemaakt dat ze was vrijgesproken. Het verhaal spreekt me nog steeds ontzettend aan en deze film geeft het drama heel goed weer. Het is, op z'n zachts gezegd, wel een depressieve film, dus voor een leuk filmavondje met familie of vrienden zou ik deze laten staan. Voor een indrukwekkende filmbeleving, zou ik deze film wel aanraden!

What's Eating Gilbert Grape
Het lijkt wel of ik deze maand alleen maar goede films heb gezien! What's Eating Gilbert Grape is een echte klassieker en een goede ook! Het feit dat een piepjonge Leonardo DiCaprio en een bloedstollend mooie Johnny Depp beiden in deze film te bewonderen zijn, speelt natuurlijk totaal niet mee in mijn volledig objectieve oordeel (ahum). Leonardo DiCaprio en Johnny Depp laten in deze film goed zien waarom ze later zo ontzettend beroemd zijn geworden. Ze spelen ijzersterke rollen in een ijzersterke film!

Divergent
Eindelijk was het zover! Ik werd dinsdag op het laatste moment afgebeld voor het werk en dat was een mooi moment om spontaan naar Divergent te gaan. Ik heb het boek gelezen en was ontzettend benieuwd naar de film! Hoewel er een paar dingen waren verandert waar ik me toch wel lichtelijk aan ergerde, vond ik het over het algemeen een goede film die vooral de sfeer en het gevoel van het boek goed overbrengt.

När Mörkret Faller
Mijn ouders zijn nogal gek op Scandinavische thrillers. Ik hou me niet zo bezig met de Deense en de Noorse thrillers. Als je Zweeds kan, weet je waarom. Ik kan Denen gewoon niet serieus nemen! Maar de Zweedse thrillers die mijn ouders kijken, kijk ik graag mee! Zo hou ik mijn Zweeds ook nog een beetje bij. Deze film kun je in de videotheek vinden onder de naam When Darkness Falls, maar de originele titel vind ik beter klinken en ik kon, helaas voor jullie, geen trailer vinden met ondertiteling. De film gaat in ieder geval over drie afzonderlijke incidenten die allemaal vrij triest zijn. Uiteindelijk eindigen ze allemaal op dezelfde plek. Welke plek en hoe ga ik jullie natuurlijk niet verklappen!

Mees Kees
Valt het jullie al op hoe ontzettend veel kinderfilms ik eigenlijk kijk? Maar ze zijn ook gewoon zo leuk! Lekker simpel en van die heerlijke droge kinderhumor! Mees Kees is echt een fantastische film. Hilarisch, maar ook met een serieuze ondertoon. De overleden vader en de depressiviteit van de moeder van één van de kinderen in de klas is de hoofdlijn van het verhaal. Dit is een echte familiefilm die aan te raden is voor jong en oud!

En dat waren alweer alle films die ik heb gezien in april! Heel veel goede films en ik denk dat ik dat patroon in mei gewoon door ga zetten! 

6 opmerkingen:

 1. What's eating Gilbert Grape <3 laatst ook weer gekeken, zoooo'n mooie film!
  Divergent vond ik een beetje tegenvallen :( moet er wel bij zeggen dat ik het boek niet gelezen heb. Denk dat ik dat wel alsnog ga doen. Vond het concept echt super gaaf alleen irriteerde me een beetje aan het overdreven zwijmelgehalte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Divergent vond ik ook érg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk om te zien. Ik kijk bijna nooit films, ik heb dan ook alleen maar de film 'Frozen' gezien uit je lijstje.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Froooooozen <3. Lucia de B wil ik nog steeds keigraag zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey! Heel leuk artikel en ik heb alle films nog niet gezien :o, behalve Gravity. Frozen moet ik snel gaan kijken haha. Ik wil nog even melden dat ik jouw blognaam echt geweldig vind. Ik volg je via bloglovin! Liefs,
  http://imkcool.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Frozen is echt leukk! En divergent zou ik ook wel een keertje willen zien! Derest ken(de) ik niet haha

  BeantwoordenVerwijderen