zondag 11 november 2012

Maak kennis met... Laleh

Zoals jullie ongetwijfeld wel weten, zit ik op het moment voor een uitwisseling in Zweden. Dit is de laatste keer dat ik het zo expliciet zal zeggen in een artikel, want anders blijf ik bezig! Ik zit hier om te ervaren wat de cultuur hier nou eigenlijk is, de taal te leren en natuurlijk om gewoon lol te hebben. Eén van de dingen die hierbij hoort is dat ik natuurlijk elke dag nieuwe dingen tegen kom. Niet alleen culturele dingen, zoals het feit dat ze hier warm eten 's middags en 's avonds, maar ook nieuwe muziek. De muziekindustrie is hier heel groot en niet alleen Engelstalige muziek doet het goed, ook Zweedstalig is hier heel populair, in tegenstelling tot Nederland. (En de Zweden zijn het met me eens, Frans Bauer en Zanger Rinus behoren nou niet echt tot de topmuzikanten)

Eén van de zangeressen die ik heb ontdekt hier in Zweden is Laleh. Ik geloof dat zij ooit een keer meedeed aan Idols, maar eindigde als zesde of zevende, niet echt een succes dus. Maar, net zoals eigenlijk in Nederland, degenen die niet winnen, schoppen het het verst en sindsdien is Laleh een grote ster hier. Ze heeft een hele eigen stem, maar ik wordt echt heel vrolijk van haar liedjes! Hier een paar.

  Some Die Young
Dit was geloof ik het eerste liedje dat ik van haar hoorde. Zoals je hoort is haar stijl heel eigen en dat maakt haar zo leuk, vind ik!

Vårens första dag
Laleh is ook één van de vele Zweedse artiesten die naast Engels ook in het Zweeds zingt en zeg nou zelf, dit klinkt toch vele malen beter dan onze Nederlandse muziek? De titel betekend trouwens 'onze eerste dag'.

Elephant
Dit vind ik zelf ook een heerlijk nummer! Ze is trouwens ook te vinden op Spotify, wat hier trouwens errug populair is, dus daar kun je al haar liedjes beluisteren! Ik heb nog lang niet al haar liedjes gehoord, maar een heleboel worden vaak op de radio gedraaid.

Dit soort artikelen (Maak kennis met...) heb ik trouwens ook een heleboel geschreven op een oudere blog van mij en het leek me leuk om het ook hier te introduceren. Aangezien ik het zelf heel leuk vind om nieuwe muziek te ontdekken!

1 opmerking:

  1. leuk dat je een reactie met een link naar jouw blog hebt achtergelaten, zo kan ik gemakkelijk even een kijkje nemen op jouw blog!

    Je hebt een leuke blog, ik ben benieuwd naar wat je allemaal nog meer gaat schrijven!

    Liefs,
    Lisa

    BeantwoordenVerwijderen